Mick Schumacher, confirmat la Academia de Piloți Ferrari: "Voi face totul pentru a-mi îndeplini visul de a concura în Formula 1"

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că Mick Schumacher a fost cooptat în Academia de Piloți, iar fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher speră ca acest lucru să-l ajute să ajungă în Formula 1.

Presa internațională a relatat la sfârșitul săptămânii trecute că Mick Schmacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, va fi inclus în Academia de Piloți Ferrari.

Informația a fost confirmată de Scuderia după numai câteva zile, care afirmă că pilotul german în vârstă de 19 ani va lua parte la activitățile premergătoare noului sezon.

"Sunt încântat că Ferrari a intrat într-un parteneriat cu mine și că viitorul meu în motorsport va fi roșu. Este un pas înainte în direcția potrivită și pot doar să profit de expertiza pe care o voi găsi acolo. Fiți siguri că voi face totul pentru a extrage orice mă ajuta să-mi îndeplinesc visul de a concura în Formula 1", a declarat el.

Colegii săi de academie din acest an vor fi Giuliano Alesi, Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi, Gianluca Petecof.

În 2018, Mick Schumacher a câștigat titlul în Formula 3, iar în luna martie va lua startul în Formula 2 alături de echipa Prema. În cazul unor performanțe bune, nu este exclus ca Mick Schumacher să fie promovat ca pilot titular la Ferrari în sezonul 2020, mai ales că germanul a obținut deja punctele necesare pentru a primi licența de pilot de Formula 1.

Totuși, Sebastian Vettel are contract cu Ferrari până în 2020 inclusiv, în timp ce noul său coechipier Charles Leclerc a semnat anul trecut un acord care va expira abia la sfârșitul anului 2022.

Ferrari nu a mai obținut niciun titlu la piloți din 2007, pe vremea când la echipă concurau Kimi Raikkonen și Felipe Massa.

Via Ferrari

Comentarii (7)

  • Costel
    ii suficient juma din talentu lu tatasu
    ii de vis o echipa leclerc schumacher
    ii imbatabili amandoi
    10 9
  • mircea badea
    la mercedes era nimeni schumi, deci depinde ce masina/echipa.
    4 12
  • Sportul ca sportul dar pe taica-su il mai intreaba de sanatate ?
    8 6
  • Cam greu apare calendarul F1 pe 2019!

    PS: Sa vedem poate incepe campionatul inainte!
    3 1
  • https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2018/8/formula-1--announces-draft-2019-season-calendar.html
    2 0
  • Se pare ca e "draft" dar oricum, pe acolo e.
    1 0
  • mircea badea
    deci depinde de varsta/masina
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru