Microsoft va da tonul noilor tehnologii în interiorul viitoarelor modele Renault, Nissan și Dacia

de Bogdan Mirică
Marti, 27.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Microsoft șI Renault-Nissan au semnat un parteneriat care va aduce tehnologiile americanilor pe viitoarele modele ale Alianței. Nu este exclus ca ele să ajungă într-un viitor îndepărtat și pe modelele Dacia.

Doi giganți din industrii complet diferite își dau mâna pentru a face posibilă nașterea mașinilor autonome. Alianța Renault-Nissan a anunțat un parteneriat de lungă durată cu Microsoft. A devenit deja o modă ca producătorii auto să își unească forțele cu nume mari din domeniul IT, preocupați tot mai mult de intruziunea tehnologiei în interiorul mașinilor.

Parteneriatul va duce la dezvoltarea viitoarelor tehnologii din interiorul mașinilor Renault, Nissan și Dacia de către Microsoft. Coloana acestei înțelegeri este infrastructura cloud Microsoft Azure, care ar urma să fie suportul unor viitoare activități pe care șoferii le vor întreprinde în mașinile autonome.

Vă readucem aminte că Renault și Nissan vor să ofere deja 10 mașini autonome până în 2020, ceea ce înseamnă că șoferii și paagerii trebuie să găsească altceva de făcut în situațiile în care nu conduc. Iar baza de stocare Microsoft ar putea să le dea ceva de făcut în timpul deplasărilor.

Esential 10 mașini autonome vor să ofere cei de la Renault și Nissan până în 2020.
Alianța Renault-Nissan își dorește ca mașinile sale să fie la fel de conectate ca un smartphone.
Spre exemplu, proprietarul trebuie să aibă acces la mașina sa de oriunde. Dacă vrea să o împrumute cuiva, acea persoană poate folosi mașina cu un simplu cod. De asemenea, dacă mașina este furată, proprietarul ar trebui să se conecteze la un calculator și să o poată imobiliza. Sistemul multimedia ar trebui și el îmbunătățit pentru a le permite șoferilor să muncească din mașină. De asemenea, update-urile pe stilul Tesla ar trebui să le ofere mașinilor noi capacități.

Cele două entități nu au anunțat când vor fi disponibile aceste noi tehnologii, însă, având în vedere că este un contract pe mai mulți ani, vom mai avea ceva de așteptat. Microsoft nu este la primul contact cu industria auto. Americanii au deja un parteneriat în derulare cu Ford pentru actualul sistem SYNC, dar și cu Volvo, care ar urma să folosească ochelarii HoloLens în showroom-urile sale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru