Mincinoşi în propria ţară, cinstiţi cu americanii: Mitsubishi susţine că a respectat regulamentele testelor de consum din SUA

de Daniel Popescu
Joi, 28.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi susţine că o investigaţie internă a demonstrat că producătorul japonez a respectat regulamentul testelor de consum din Statele Unite pentru modelele lansate în ultimii 3 ani.

Mitsubishi a recunoscut săptămâna trecută că a falsificat testele de consum pentru peste 600.000 de maşini comercializate în Japonia începând în 1991, iar autorităţile americane au solicitat un raport complet cu privire la acest caz.

Până la publicarea acestuia, producătorul japonez susţine că a realizat un audit intern care a demonstrat că a respectat testele de consum din Statele Unite, cel puţin pentru modelele lansate pe piaţa începând din 2013.

"Datele noastre confirmă că testele de consum pentru vehiculele de pe piaţa americană sunt corecte şi respectă procedurile stabilitate de Agenţia de Mediu Americană (EPA)", afirmă Don Swearingen, COO-ul Mitsubishi America de Nord.

Urmareste Automarket
Analiştii japonezi anticipează că Mitsubishi va fi nevoită să plătească despăgubiri totale de aproximativ 900 de milioane de euro pentru clienţi şi pentru a înapoia scutirile de taxe primite de la guvernul japonez pentru consumul aparent mic de carburant.

Japonezii au admis că ar putea fi nevoiţi să apeleze la împrumuturi din partea celorlalte companii din grup pentru a rezolva această problemă, dar afirmă că rezervele actuale de 3.5 miliarde de euro sunt suficiente pentru moment.

Tetsuro Aikawa, preşedintele Mitsubishi, a admis însă că un astfel de scandal pune în pericol existenţa constructorului. "Abordez problema ca pe un caz care ar putea afecta existenţa companiei. Misiunea mea este să rezolv această problemă", a explicat el.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (3)

  • deceneu
    Citez "producătorul japonez a respectat regulamentul testelor de consum din Statele Unite pentru modelele lansate în ultimii 3 ani" Dar inainte de stia 3 ani oare ce au turnat?????
    9 1
  • Pana la urma, doar cele 600.000 de masini vandute in Japonia sunt afectate. Cert este ca VW este cel mai mincinos producator, fraudand cu un soft testele. Restul, se stia deja ca nu se respecta cifrele de consum. Deci e logic, consumi mai mult, poluezi mai mult, adica emiti mai multe noxe. Toti producatorii au un consum ridicat fata de testele din laborator.
    2 4
  • @sergiu
    Nu e chiar asa , toti au consum mai mare dar mitsu este mult peste aceea medie. In sua mitsu nu a comercializat diesel , iar la benzina este usor sa respecti EPA , nici vw nu are probleme cu masinile pe benzina in sua.
    De 25 de ani mitsu a facut asta si trebuie sa plateasca. Daca nu-i dadeau in vileag cei de la nissan probabil ca o faceau si acum.
    Sigur mai sunt si alti care deodata au anuntat ca vor sa scada emisiile(bullshit) sau altii care scot o serie noua de diesel-uri ( ford).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru