Mini a produs 3 milioane de unităţi la fabrica din Oxford

de Sebastian Toma
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Mini din Oxford a fabricat trei milioane de unităţi de la momentul intrării în producţie a primului model fabricat sub tutela BMW. Două din cele trei milioane de unităţi produse au fost exportate.

MINI a produs la fabrica sa din Oxford trei milioane de unităţi în cei 13 ani care au trecut de la relansarea pe piaţă a mărcii britanice sub aripa celor de la BMW Group. Uzina a ajuns să producă mai mult pentru export, două treimi dintre cele trei milioane de unităţi fiind exportate în cele peste 110 pieţe pe care activează Mini, ceea ce-l face pe Mini să fie al treilea exportator de automobile din Marea Britanie. Marca britanică exportă în principal către Statele Unite ale Americii, aceasta fiind principala piaţă globală pentru Mini, urmată de piaţa internă. Exemplarul aniversar este un Mini Cooper 5 cu cinci uşi, model nou introdus în gamă, care aduce o nouă versiune de caroserie pentru popularul model al mărcii britanice.

Mini are de acum versiune cu cinci uși: el este cel mai nou model Mini

Esential 2001 este anul în care marca Mini a fost relansată pe piaţă cu un model nou, creat sub noua conducere de la BMW Group.
În urmă cu 13 ani, fabrica Mini din Oxford avea 2.400 de muncitori implicaţi în producţie şi fabrica 300 de unităţi într-un schimb. În prezent, uzina are aproape 4.000 de muncitori, iar producţia a urcat peste pragul de 300 de unităţi pe schimb, totalizând 1.000 de unităţi în cele trei schimburi ale zilei.
Fabrica produce în acest moment versiunile cu trei şi cu cinci uşi ale lui Mini Cooper, Mini Cabrio, Mini Coupe şi Mini Roadster. Cei de la BMW Group continuă investiţiile în fabricile sale din Regatul Unit, fiind planificată o infuzie de 750 de milioane de lire sterline între 2012 şi 2015, după ce au investit 1.75 miliarde de lire în ultimii 14 ani. În total, forţa de muncă a Mini în cele trei fabrici din Regatul Unit totalizează 5.600 de persoane în Oxford, Swindon şi Hams Hall.

Preţuri pentru noua generaţie Mini în România: start de la 20.900 euro

Fabrica Mini din Oxford produce automobile încă din 1913. Anul trecut a fost introdusă în linie versiunea cu cinci uşi a lui Cooper.

Noul MINI va intra în producţie la fosta uzină Mitsubishi din Olanda

Urmareste Automarket

Producţia de modele Mini a atins 303.177 unităţi în 2013, dintre care uzina din Oxford a asigurat 175.986 vehicule.

Diferenţa este reprezentată de modelele Countryman şi Paceman fabricate în Graz, Austria, de partenerul MSF. Cererea pentru Mini Cooper a dus la semnarea unui nou parteneriat în iulie 2014, cu VDL Nedcar, care permite mai multă flexibilitate în producţie pentru marca britanică. Englezii de la Mini au înlocuit Mitsubishi ca singurul producător de automobile care construieşte maşini în Olanda. Reprezentanţii BMW Group spun că au ales fabrica respectivă datorită proximităţii faţă de uzina din Regatul Unit şi datorită experienţei şi logisticii deja existente în zonă pentru producţia de automobile.

Via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru