Mini Citysurfer Concept: o trotinetă electrică care poate atinge 25 de km/h

de Bogdan Mirică
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit astăzi Citysurfer Concept. Deși sună ca numele unei mașini, Citysurfer este de fapt o trotinetă electrică, gata să accelereze până la 25 de km/h.

În vreme ce alți constructori se străduiesc să lanseze modele electrice sau hibride pentru o mobilitate cu zero emisii, MINI caută să rezolve problema în stilul său nonconformist. Motiv pentru care și lansează conceptul Mini Citysurfer, un nume potrivit pentru o mașină, dar care definește o trotinetă.

Și nu este orice fel de trotinetă, ci una revoluționară, capabilă să ofere o rulare electrică și chiar performanțe dinamice. Trotineta a fost gândită pentru a completa traseul de acasă la birou al unui om normal. Bavarezii și-au închipuit un client Mini, care ajunge cu mașina la parcarea de la periferia orașului și, în loc să apeleze la mijloacele de transport în comun, scoate din portbagaj trotineta electrică Citysurfer.


Esential 18 kilograme cântărește trotineta Mini Citysurfer.
20 de kilometri este autonomia pe care o poate atinge trotineta electrică Mini Citysurfer.
Faptul că trotineta este contruită din materiale ușoare și că poate fi pliată fără probleme o califică drept ideală chiar și pentru portbagajul unui Mini cu trei uși.
Ea cântărește 18 kilograme și beneficiază de o propulsie auxiliară electrică.

Viteză maximă de 25 de km/h

Asta înseamnă un mic motor cu zero emisii, poziționat în interiorul butucului roții spate, capabil să imprime o viteză maximă de 25 de km/h. Este senzațional pentru o trotinetă, mai ales dacă ne gândim că pachetul de baterii litiu-ion, integrat în placa de sub picioare, poate asigura o autonomie cuprinsă între 15 și 20 de kilometri și poate fi încărcat fie de la o priză de uz casnic, fie de la o priză de 12V găsită în mașină.

Pentru ca revoluția să fie totală, autonomia poate fi crescută și prin energia rezultată în urma procesului de recuperare a forței folosite la frânare.

Via Mini

Comentarii (2)

  • sigur ca da .dupa ce stai inghesuit in mini este binevenita destinderea
    1 0
  • redalert
    Dacă era testată de o gagică îmi dădeam seama dacă are joc la air-baguri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru