Mini Clubvan este retras de la vânzare pe piaţa nord-americană

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările extrem de slabe ale modelului utilitar Mini pe piaţa nord-americană i-au determinat pe oficialii mărcii să retragă acest model din ofertă. Doar 50 de exemplare au fost vândute într-un an de zile.

MINI North America a decis să retragă de la vânzare modelul utilitar Clubvan. Decizia a fost motivată de vânzările extrem de slabe pe care acest model utilitar le-a înregistrat pe piaţa americană. La un an de la lansare, doar 50 de exemplare au fost vândute. Pe lângă faptul că Mini Clubvan nu este cea mai ieftină utilitară mică de pe piaţă, Statele Unite impun o taxă de 25% oricărui automobil utilitar nou importat pe piaţa americană. 

Mini Clubvan este un model utilitar bazat pe modelul Clubman. Oferă un spaţiu de încărcare modest de 860 litri şi o sarcină maximă de 500 kg. Zona de încărcare are 115 cm lungime și 102 cm lățime în cel mai îngust punct. Înălțimea maximă a spațiului pentru marfă este de 84 cm.  Modelul utilitar de la Mini este gândit pentru întreprinzătorii cu afaceri premium, care au nevoie de un automobil utilitar cu stil. 

Via autoblog

Comentarii (10)

  • Americanii sunt oameni extrem de practici. Este normal sa nu fie dispusi sa cheltuie o caruta de bani pe struto-camila asta.
    15 6
  • Andrei
    La care americani practici te referi? La cei care merg cu masini de 2,5 tone, care consuma 15 l / 100 km, doar ca sa mearga la supermarket?
    22 4
  • Au plecat prea departe cu minitocareala asta...
    16 1
  • o masina numa buna de carat pizza cu ea:))))))
    in rest cam atat......
    si la ce preturi au aceste masinutze mai bine iei un Ford Transit Connect.....O masina mult mai folositoare si mult mai ieftina......iti mai raman ceva bani......
    17 0
  • "" Modelul utilitar de la Mini este gândit pentru întreprinzătorii cu afaceri premium, care au nevoie de un automobil utilitar cu stil. ""

    fraza asta de mai sus chiar ca e "tare" ... ma intreb ce-o fi alea afaceri premium ?!? ca sincer sa fiu nu vad eu jidani suiti in masini de genul asta si sa care cu ele bijuterii ... asa numa ca sa iasa in evidenta ... aia isi cumpara minivan-uri, sa poata baga in ele ciurda de copchii ... cit despre stilul lor ... sint total lipsiti de asa ceva, ori poate doar dezinteresati ... in orice caz ala care a creea fraza de mai sus e ... ciudat rau, ca sa nu spun altfel ...

    @andrei ... @misha se refera la toti americanii ... sa incerc sa te lamuresc ... sint practici si nu au fite in cap cum au europenii; dar aia de care zici tu, chiar au nevoie de masinile alea ca sint obezi si au nevoie de masini cu usi mari si scaune late ca sa nu mai spun ca si suspensiile alea trebuie sa fie suficient de bine calibrate sa ii tina cum trebuie.

    drumuri bune s-aveti !
    2 0
  • @Andrei
    Da, la americanii aia ma refer! La aia care decat sa cumpera o panarama ca asta prefera sa-si cumpere 2 vanuri de-ale lor care chiar daca consuma dublu, sunt de 10 ori mai fiabile! Lasand la o parte faptul ca in State benzina e de 3 ori mai ieftina ca in Romania, cand o sa invatam oare ca masinile se aleg dupa criterii de fiabilitate si nu de consum. Ca degeaba optam pentru motoare afectate de down-size daca stam cu masinile prin service si ne umplem de draci?!
    3 0
  • Despre stil. Mamsina asta a avut stil cat timp a fost 100% britanica si poate in momentul lansarii primului model de dupa preluarea de catre BMW! Insa atunci cand de dregul "' identitatii de marca" a devenit si van si SUV si cabriolet si crossover si cupe, nu se mai poate vorbi de stil! Nu m-ar mira sa vad in curand si mini - basculanta sau mini - macara!
    3 0
  • @misha ... sti ca esti haios ? bun comentariu ...
    te rog sa-ti faci cont pe-acilea ... e mai sigur !
    2 1
  • @mip
    Multumesc pentru aprecieri. De ce zici ca e mai sigur? Am un stil inconfundabil si de necopiat . -::::))))))
    3 0
  • @Misha ... sint destui care se pot "baga" in pielea ta ... si nu totdeauna poti deosebi pe cel real ... in plus ai oferi si posibilitatea de a-ti urmari comentariile celor ce le apreciaza ... e mai usor de dat un clic pe "numele" detinatorului si ajungi unde doresti ... deci celor ce te apreciaza le faci mai multe servicii ... nici eu nu am avut o vreme cont ... dupa ce am facut ... "no more problems" ... e o sugestie prieteneasca. fa cum vrei ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru