Mini Cooper S ar putea primi un motor diesel de la BMW

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.04.2009
Mini Cooper S si John Cooper Works ar putea primi un motor diesel de la BMW Seria 1.

Potrivit britanicilor de la Autocar, inginerii BMW au testat un model MINI echipat cu un propulsor diesel provenit de pe modelul BMW 120d. Momentan, Mini are un singur model diesel, care este propulsat de o unitate dezvoltata in colaborare cu PSA. Motorul diesel de 2.0 litri va fi montat transversal si va fi disponibil doar pe modelele Mini Cooper S si John Cooper Works.

In urma instalarii acestui propulsor, Mini ar putea avea un model diesel care dezvolta 150 CP. Versiunea John Cooper Works Diesel a lui Mini ar putea fi echipata cu un propulsor provenit de pe BMW 123d. Acest model ar putea sa dezvolte circa 204 cai putere, ceea ce ar face modelul Mini sa fie extrem de rapid.

Prototipurile acestor modele Mini vor fi asamblate in Munich pe o linie speciala de asamblare si vor fi testate in luna mai. Daca toate testele vor decurge conform planului, noile modele Mini Cooper S Diesel vor fi disponibile anul viitor, dupa Salonul Auto de la Geneva.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru