Mini Cooper SD - primele detalii ale celui mai rapid Mini diesel

de Bogdan Mirică
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini extinde gama modelului său cu trei uşi prin introducerea a două noi versiuni. Una dintre ele este noul Cooper SD, cel mai rapid Mini diesel până în prezent.

MINI extinde gama de motorizări a actualului hatchback cu trei uşi, la numai o săptămână de la debutul variantei cu cinci uşi.

Mini are de acum versiune cu cinci uși: el este cel mai nou model Mini

Clienţii din Europa vor putea comanda şi versiunea diesel mai performantă a modelului urban. Este vorba despre Mini Cooper SD, cel mai rapid Mini diesel din istoria mărcii britanice.

După cum era de aşteptat, sub capotă se ascunde un motor TwinPower Turbo de 2.0 litri, cu patru cilindri, care este dispus să livreze 170 de cai putere şi 360 de Nm. Resursele sunt suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 7.2 secunde atunci când maşina este echipată cu transmisia automată Steptronic, cu şase rapoarte.

Tot în această situaţie, consumul mediu de carburant este de 4.1 litri, în vreme ce emisiile se opresc la 110 g/km.

Esential 4.1 litri/100 de kilometri consumă Mini Cooper SD.
5.1 litri/100 de kilometri consumă Mini One First cu trei uşi.
Noul Mini Cooper SD va fi disponibil în Europa începând cu luna iulie, simultan cu lansarea unei alte versiuni, botezată Mini One First.
După cum o sugerează şi numele, este vorba despre propunerea entry-level în gama modelului Mini cu trei uşi.

Maşina foloseşte acelaşi propulsor TwinPower Turbo pe benzină, de 1.2 litri, gândit însă pentru a oferi doar 75 de cai putere şi 150 de Nm, livraţi devreme, de la 1400 de rotaţii. Cu un sprint de la 0 la 100 de km/h realizat în 12.8 secunde, Mini One First garantează şi un consum mediu de 5.1 litri/100 de kilometri şi o rată a emisiilor de 122 g/km.

Comentarii (1)

  • Suleyman Cunoscatoru
    1.2 Twin Power Turbo e ceva neam cu 1.2 High Torque Power (HTP) de la Skoda Labia ce ofera 54-75cp fara turbo ?
    1.2 16v 75cp de la Dacia ofera tot 75cp si este un motor aspirat, foarte fiabil, iar consumul oficial este cu 0.8litrii mai mare. La posesori m-am uitat si au consumuri medii intre 5 si 6.5%.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru