Mini Cooper se pregateste de un diesel de 150 CP

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 03.05.2009
Mini testeaza un motor diesel de 2.0 litri si 150 de cai putere care va inlocui in gama unitatea creat de PSA Peugeot-Citroen (1.6/110 CP).

Esential

150 de cai putere va avea Mini Cooper D incepand cu 2010, daca testele inginerilor Mini merg bine.

MINI se va alinia in curand in randul producatorilor care beneficiaza de motoare diesel puternice si economice, prin adoptarea in gama a unui propulsor de 2.0 litri pe motorina.

Motorul de 150 de cai putere va intra sub capota gamei Mini Cooper si va inlocui actuala unitate diesel de 1.6 litri 16v si 110 CP dezvoltata de BMW in cooperare cu PSA Peugeot Citroen. De aceasta data, propulsorul este de origine BMW, urmand sa fie montat transversal sub capota modelelor Mini.

Foarte interesant este faptul ca Mini Cooper S D ar putea sa ajunga, in aceste conditii, la 200 de cai putere, atingand performantele actualului Mini John Cooper Works (JCW). Diferentele ar fi, insa, in favoarea dieselului, care ar veni cu un cuplu evident superior si cu un consum mult sub cel anuntat de versiunea extrema a lui Mini.

In acest moment, Mini evalueaza posibilitatea introducerii acestei versiuni in gama, pe portile fabricii britanice din Oxford iesind un prim model de pre-productie (un Cooper Clubman) care va fi testat in urmatoarea perioada de inginerii britanici si germani.

Daca totul va merge bine, noul Mini Cooper D va intra in showroom-urile europene in 2010.

via | Motoring File

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru