Mini Crossover intra in campionatul WRC alaturi de Prodrive

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.10.2009
Mini este cu un pas mai aproape de debutul din WRC din 2011 odata cu posibilitatea colaborarii cu cei de la Prodrive, care nu a fost nici confirmata, nici infirmata de inginerii britanici de la Prodrive.

Englezii de la Prodrive vor fi partenerii celor de la MINI in campionatul mondial WRC incepand cu sezonul 2011. Debutul oficial a celor de la Mini in WRC va avea loc alaturi de modelul Crossover, care beneficiaza si de o versiune cu tractiune integrala. Desi acordul nu a fost confirmat oficial de catre cele doua parti, directorul tehnic de la Prodrive a recunoscut ca au un contract cu un producator care va intra in curand in WRC si ca devine din ce in ce mai dificil sa ascunda acest amanunt.

"In acest moment nu pot declara nimic si nu cred ca are rost sa spun ceva pana in primavara. Aceasta nu este o declaratie oficiala din partea mea, ci doar un punct de vedere cu privire la modul in care vor decurge lucurile. Acestea fiind spuse, va fi foarte greu sa ascundem modelul la care lucram. In curand va trebui sa ii impicam pe cei de la FIA, furnizorii si numerosi alti colaboratori. Acest lucru va duce intr-un final la dezvaluirea informatiilor despre masina.", a declarat David Lapworth, directorul tehnic al Prodrive.

Mini Crossover este asteptat sa debuteze la Salonul Auto de la Geneva din aceasta primavara, iar versiunea WRC a acestuia ar putea fi prezentata la Salonul Auto de la Paris. Echipa de succes de la Prodrive a pregatit in trecut numeroase modele pentru raliu, incluzand exemplarele care i-au condus la victorie pe regretatii Colin McRae si Richard Burns.

Petter Solberg a condus si el modele pregatite de prodrive, iar noul model de competitie pe care il pregatesc englezii de la Prodrive va fi construit fara vehiculul de baza, in mod independent.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • MINI
    m-as bucura sa intre Mini in WRC
    3 1
  • hahahaha
    Masina asta e INCREDIBIL de urata si de prosteasca :))
    0 2
  • hidosenie
    Mai are un pic si o sa ajunga din urma Fiat Multipla :)))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru