Mini Electric, disponibil la precomandă în Franța: prezentarea primului model Mini electric, programată în acest an

de Daniel Popescu
Duminica, 31.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Electric poate fi precomandat pe piața din Franța, deși primul model electric al constructorului nu a fost încă prezentat oficial. Clienții vor putea conduce un Mini Cooper până la primirea noului model.

MINI va lansa în acest an primul său model electric, cunoscut sub numele Mini Electric. Chiar dacă Grupul BMW nu a anunțat încă o dată concretă de lansare, Mini a deschis deja precomenzile pentru noul Electric pe piața franceză.

Potrivit publicației L'Automobile Magazine, constructorul britanic a optat însă pentru o strategie inedită, întrucât singura opțiune disponibilă în prezent este ca Mini Electric să fie precomandat printr-un sistem de închiriere pe termen lung pentru 300 de euro pe lună.

Mini precizează pe site-ul oficial că primii 100 de clienți vor avea prioritate la livrarea unităților după ce modelul va fi disponibil în showroom-uri. De asemenea, pentru a "îndulci" așteptarea, clienții pot opta pentru serviciul Mini e-Flex, prin care vor putea conduce un Mini Cooper cu motor termic până la livrarea lui Mini Electric, în schimbul a 375 de euro pe lună.

Strategia celor de la Mini este diferită de cea adoptată în ultima perioadă de Tesla, Volkswagen, Audi sau Porsche, care în cazul precomenzilor pentru modele electrice solicită un avans de câteva mii de euro înainte de achiziția propriu-zisă.

Mini Electric va avea la bază conceptul Electric Concept (foto) prezentat în urmă cu doi ani, iar presa internațională a oferit deja o serie de detalii tehnice.

Astfel, Mini Electric ar urma să împrumute sistemul de propulsie de pe BMW i3S, cu un motor electric care produce 184 de cai putere și un cuplu de 270 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în aproximativ 7.5 secunde, în timp ce viteza maximă ar urma să ajungă la 150 km/h.

De asemenea, bateria integrată va avea o capacitate de circa 33 kWh, în timp ce masa totală va fi de 1.350 de kilograme, valoare apropiată de cea a actualului Mini Cooper S.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru