Mini face un recall de 235.000 de maşini; 167 sunt din România

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Mini a anunţat un recall global pentru 235.000 de maşini echipate cu motorul pe benzină supraalimentat. Dintre acestea, 167 de unităţi se regăsesc în România.

Esential

235.000 de maşini au fost rechemate în service la nivel global.
167 de unităţi vândute în România vor fi rechemate în service.

Grupul BMW a anunţat un recall global pentru toate modelele MINI echipate cu motor supraalimentat. În total, 235.000 de maşini vor fi afectate de rechemarea în service, care va viza înlocuirea unui circuit responsabil pentru controlarea pompei de apă auxiliare, destinată răcirii turbocompresorului.

Potrivit comunicatului oficial emis de BMW şi Mini, circuitul ar putea să se supraîncălzească şi să producă un incendiu. Momentan nu au fost înregistrate incidente, operaţiunea de service iniţiată de englezi fiind una preventivă.

Din cele 235.000 de maşini rechemate în service, 167 au fost vândute şi în România. Proprietarii vor fi înştiinţaţi luna aceasta de existenţa unei defecţiuni prin intermediul unei scrisori recomandate. Ei vor fi programaţi mai apoi în service-urile autorizate BMW pentru a li se schimba întreaga unitate a pompei de apă.

Potrivit oficialilor BMW România, operaţiune va dura doar 30 de minute şi va fi efectuată gratuit.

Comentarii (2)

  • Opinie
    Cand au dat si ei o lovitura de imagine castigand Dakar-ul vine aceasta stire s-o umbreasca.
    2 5
  • fac si ei recall dupa cateva incendii
    Si parca pe aici erau unii care souneau ca doar astea electrice iau foc....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru