Mini GTI, viitorul rival al lui Volkswagen Golf GTI

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.05.2009
Mini are planuri mari in urmatorii ani. Constructorul britanic isi doreste un model de 180 de cai putere, capabil sa rivalizeze cu Volkswagen Golf GTI.

MINI cauta sa isi extinda gama de modele cu o versiune de performanta orientata catre segmentul dominat de Volkswagen GTI. Subsidiarul BMW ia in calcul posibilitatea lansarii unui model nou pe platforma viitorului Mini Crossover, asteptat pe piata abia anul viitor.

Viitorul Mini GTI va scunde sub capota aproximativ 180 de cai putere si se va individualiza printr-o garda la sol redusa si o suspensie mult mai dinamica, in comparatie cu fratele mai mare Crossover. Divizia John Cooper Works va avea grija sa dea nastere unei versiuni si mai potente, de aproximativ 220 de cai putere.

Mini GTI va prelua designul traditional al constructorului britanic, la care va adauga cateva accesorii sportive, spoilere redesenate, jante noi si un eleron montat pe acoperis. Influentele sportive se vor regasi si la interior, unde Mini GTI isi va trata pasagerii cu scaune sportive imbracate in piele, un volan nou cu trei spite si alte niveluri de echipare, mai bogate.

Noul Mini GTI va debuta pe strazi cel mai probabil in 2012, productia sa urmand sa fie asigurata de aceeasi uzina austriaca a celor de la Magna Steyr.

Pretul de pornire va fi unul adaptat pietei premium insa el va fi cu aproximativ 10% mai mic decat rivalul sau Volkswagen Golf GTI, cu care se va bate in materie de performante.

Potrivit unor informatii obtinute de Autocar de la oficiali BMW care au dorit sa ramana anonimi, Mini intentioneaza sa exploateze la maxim platforma viitorului model Crossover. Aceasta ar urma sa dea nastere la inceput unui numar total de trei modele.

via | Autocar

Comentarii (4)

  • nu ar trebui sa se bata cu polo? sare direct la gatul lui golf?
    Am aflat de stire de pe twitter. astept si alte stiri :)
    2 1
  • cineva
    o veste buna
    mini e o masinuta simpatica si sportiva , l-am condus saptamana trecuta pe un traseu de 600 de km dus intors si pot sa zic ca m-a impresionat foarte tare , deabia astept sa iasa in 2012 gti-ul , pana atunci strang bani ca sa-mi cumpar unul :P
    1 0
  • abc_e?
    Mini
    o sa rupa Golful, Polo nu cred ca o sa-i faca fatza
    1 2
  • mini, adica mic,nesemnificativ, etc.
    Domnle' "abc_e?" crezi ca mini este singura marca,model,etc., care vrea sa bata golful si a reusit fix o lae bucalae???....wv inca face masini si inca nu si-au inchis portile ca sa vina un "mini" mic,vierme,etc sa il faca in sange....:))))))))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru