Mini Hatch și Mini Cabrio primesc modificări estetice minore și tehnologii noi: ecran tactil, cutie automată cu dublu ambreiaj și încărcare wireless pentru smartphone

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a pregătit o serie de modificări pentru versiunile Hatch cu trei și cinci uși, dar și pentru varianta Cabriolet. Câteva modificări exterioare, dar o gamă generoasă de îmbunătățiri la nivel tehnologic.

MINI Hatch cu trei și cinci uși și Mini Cabriolet au primit un facelift. Modelele producătorului britanic vin cu ceva îmbunătățiri la nivel exterior și cu o serie de retușuri în dreptul tehnologiilor disponibile.

De asemenea, britanicii au pregătit noi opțiuni de personalizare și o gamă revizuită de dotări standard. Debutul internațional ar urma să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit, eveniment care își deschide porțile în 14 ianuarie.

Mini Hatch cu trei și cinci uși și Mini Cabriolet facelift: date esențiale

● Facelift-ul operat de Mini include blocuri optice cu LED și tehnologie Matrix pentru faza lungă. Patru segmente aranjate orizontal se activează sau se dezactivează independent în funcție de situație, astfel încât ceilalți participanți la trafic să nu fie deranjați. Tehnologia devine activă la viteze de peste 70 km/h. 

● Pentru că Mini este britanic, producătorul vrea să sublinieze acest lucru și prin semnătura luminoasă a stopurilor. Acum, acestea au fost proiectate pentru a oferi imaginea Union Jack (drapelul Regatului Unit). Toate sursele care formează grafica Union Jack folosesc LED-uri. 

● La finalul anului trecut, Mini a prezentat un logo nou. Acesta va debuta oficial pe versiunile cu facelift Mini Hatch cu trei și cinci uși și Mini Cabriolet.

Logo-ul are un design simplificat. Designerii au eliminat umbrele și tonurile de gri, iar rezultatul este un logo nou în care albul și negrul contrastează puternic. 

● Mini a pregătit trei nuanțe noi de caroserie (Emerald Grey, Starlight Blue și Solaris Orange), dar și opțiunea Piano Black Exterior. Prin selectarea acesteia, elementele cromate din zona blocurilor optice, a stopurilor și a grilei sunt înlocuite cu unele de culoare neagră. În plus, Mini oferă și jante de 17 inch cu un design nou: Roulette Spoke, Propeller Spoke și Rail Spoke.

● Constructorul britanic spune că versiunile cu facelift Mini Hatch cu trei și cinci uși pot fi comandate acum alături de tapițeria cu piele Chester în nuanța Malt Brown. 

● Odată cu lansarea acestui facelift, Mini oferă un volan restilizat, iar ecranul color de 6.5 inch este disponibil în varianta de bază. În plus, sistemul de infotainment va putea fi comandat și cu un ecran tactil. De asemenea, Mini promite și un compartiment special pentru încărcarea wireless a telefoanelor inteligente. Acest compartiment a fost integrat în contiera centrală. Serviciul Mini Connected a primit și el o serie de îmbunătățiri.

● Pentru cei care vor mai puține bătăi de cap în traficul aglomerat, Mini oferă o cutie automată cu șapte rapoarte și dublu-ambreiaj.

Aceasta va fi disponibilă pe versiunile Mini One, Mini Cooper, Mini Cooper S și Mini Cooper D. În cazul lui Cooper S, clienții vor putea alege și o versiune sport a acestei transmisii. Mini Cooper SD facelift este echipat standard cu o cutie automată cu opt trepte. Și în cazul acesteia, clienții pot miza pe o versiune sport. 

● Versiunile One First și One vin cu un motor pe benzină de 1.5 litri care oferă 75 de cai, respectiv 102 cai putere. Cuplul  ajunge la 160 Nm în cazul versiunii One First, respectiv 190 Nm în cazul lui Mini One. 

● Mini Hatch cu trei uși va fi oferit în șapte versiuni de motorizare: Mini One First (1.5 litri benzină, 75 CP), Mini One (1.5 litri benzină, 102 CP), Mini Cooper (1.5 litri benzină, 136 CP), Mini Cooper S (2.0 litri benzină, 192 CP), Mini One D (1.5 litri diesel, 95 CP), Mini Cooper D (1.5 litri diesel, 116 CP) și Mini Cooper SD (2.0 litri diesel, 170 CP). Aceleași motorizări vor putea fi comandate și pe varianta cu cinci uși a hatchback-ului britanic. 

● În cazul lui Mini Cabriolet, dispar versiunile de motorizare One First (75 CP, benzină) și One D (95 CP, diesel). 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru