Mini ne pregătește ceva: un hot hatch gata să se bată cu Ford Focus RS, bazat pe Clubman

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini este de părere că are toate șansele să atragă clienții care caută un hot-hatch ca Ford Focus RS sau Honda Civic Type R. Pentru a se putea bate cu rivali de renume, englezii vor lansa un Clubman de 300 de cai putere.

MINI a făcut un obicei din lansarea unei versiuni de performanță John Cooper Works pentru fiecare model din gama sa. Prin urmare, noul Clubman este și el un posibil candidat pentru gama JCW.

Surse neoficiale susțin însă că cel mai mare model din gama englezilor ar putea fi ceva mai mult decât o simplă versiune de performanță. El ar putea da naștere unui model sportiv în adevăratul sens al cuvântului, capabil să se dueleze cu hot hatch-uri care au mulți ani de experiență în spate: Ford Focus RS sau Honda Civic Type R.

Esential 300 de cai putere ar urma să aibă noul Mini Clubman JCW.
Modelul va beneficia de un motor turbo de 2.0 litri, furnizat de părintele BMW. Ar fi aceeași motorizare care dă viață actulului BMW 330i și care oferă 250 de cai putere. Divizia de performanță John Cooper Works va modifica agregatul cu patru cilindri pentru a obține 300 de cai putere, pe care îi va distribui apoi ambelor axe prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.
Resursele vor fi administrate cu ajutorul unor cutii manuale și automate, cu șase rapoarte, ambele fiind preferate în prezent de clienții JCW.

Surse din interiorul Mini au declarat că ”există loc pentru o extindere în segmentul hot hatch. Există potențial. Marea Britanie este casa brandului Mini și este, totodată, o piață care iubește hot hatch-urile.”

Deși nu a fost avansată o dată exact, ne putem aștepta la un Mini Clubman John Cooper Works abia peste doi ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru