Mini promite un MPV si un model electric pana in 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Planurile constructorului britanic pe urmatorii cinci ani prevad dezvoltarea unui MPV pe baza crossover-ului Coutryman si a unui model electric bazat pe Mini E.

Planul de dezvoltare al constructorului britanic MINI prevede o expansiune larga a gamei sale de modele in urmatorii cinci ani.

Primul nou membru al familiei britanice va fi Coutryman, versiunea de serie a conceptului Crossover, prezentat in 2008 la Salonul de la Paris. Noul model va fi vedeta standului Mini in cadrul editiei de anul viitor a Salonului de la Geneva, unde va putea fi admirat live pentru prima oara.

Countryman va oferi in premiera in gama Mini un sistem de tractiune integrala, botezat All4, si va beneficia in viitor de versiuni Cooper S si John Cooper Works.

In 2010, Mini va dezvalui conceptul Moke, care se vrea a fi o interpretare contemporana a modelului cu acelasi nume, produs intre 1960 si 1990 in Marea Britanie, Australia si Portugalia. Moke isi propune sa fie un produs revolutionar, asemeni stramosului sau, care s-a bucurat de o apreciere larga pe Batranul Continent si peste Ocean.

Peste doi ani Mini isi va imbogati oferta de produse cu un MPV, asteptat sa fie botezat SpaceBox si sa imprumute aproape toate trasaturile crossover-ului Countryman.

Noua varianta de caroserie va renunta la tractiunea integrala in favoarea uneia frontale si va adopta o filosofie de design mai traditionala.

Tot in 2011 Mini isi va pregati debutul oficial in Campionatul Mondial de Raliuri, alaturi de mult mai experimentatii parteneri de la Prodrive.

Ultimele concepte dezvaluite de Mini la Salonul de la Frankfurt de anul acesta, Coupe si Roadster, isi vor face aparitia in versiune de strada abia in 2012. Cele doua modele sportive nu vor fi disponibile decat in versiune Cooper S si JCW.

In ceea ce priveste modelul traditional Mini, acesta va face loc unei generatii noi abia in 2013. Succesorul va pastra motorizarile dezvoltate in parteneriat cu PSA Peugeot Citroen si va prelua, in plus, unitati cu trei cilindri. Este foarte probabil ca britanicii sa imparta cu francezii, pe langa motoare, platforme si alte componente importante.

In 2014 constructorul britanic isi propune sa debuteze si pe piata vehiculelor electrice cu modelul Vision, urmasul actualului Mini E.

Modelul ecologic va fi dezvoltat si produs in totalitate de BMW, care isi va putea pune astfel in aplicare varful tehnologiei Efficient Dynamics.

via | motoring file

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru