Mini propune un prototip de ochelari pentru realitate augmentată sub numele Mini Augmented Vision

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 12.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La Salonul Auto de la Shanghai Mini a dezvăluit un concept hi-tech numit Mini Augmented Vision. Nu este vorba de un automobil, ci de o pereche de ochelari ce oferă informații în timp real pentru cel de la volan.

MINI a prezentat un concept aparte la Salonul Auto de la Shanghai. Nu este vorba de un viitor automobil, ci de un viitor sistem pentru perceperea realității augmentate sub forma unor ochelari hi-tech numiți Mini Augmented Vision. Sistemul a fost dezvoltat împreună cu compania Qualcomm. Ochelarii sunt de fapt un display pe care sunt proiectate informații provenite de la sistemele mașinii ca informații de la sistemul de navigație. Cel de la volan primește aceste informații fără a își mai lua privirea de la drum atunci când poartă acești ochelari. De asemena, prin intermediul ochelarilor se pot primii informații legate de limitările de viteză și alte informații ce erau de obicei afișate pe sistemul head-up display

Sistemul este cumva similar cu ochelarii inventați de Google, dar de data aceasta, Mini a creat o legătură între automobil și ochelarii care transmit informații celui care îi poartă. Ochelarii Mini Augmented Vision mai pot transmite notificări și au și un mod "X-Ray" ce permite celui de la volan să vadă prin montanții și portiere amplificând astfel vizibilitateaDesignul şi culoarea conceptului de ochelari au fost create de Designworks pentru Mini.


"Mini Augmented Vision oferă o imagine a modului în care conectivitatea inteligentă între un automobil Mini şi ochelari în care este proiectat conţinutul relevant poate funcţiona în viitor", a explicat Dr.

Jörg Preißinger, director de proiect Mini Augmented Vision, cercetare şi tehnologie BMW Group. "Prin colaborarea cu numeroase companii din grupul Qualcomm, am creat un sistem interconectat şi ochelarii augmented reality cu designul Mini caracteristic, care revoluţionează experienţa atât în automobil, cât şi în afara lui."

"Suntem mândri că am contribuit la dezvoltarea unei interfeţe revoluţionare de realitate augmentară între ochelari şi automobil", a declarat Jay Wright, vicepreşedinte Qualcomm Connected Experiences, Inc. "Mini Augmented Vision oferă un exemplu convingător a ceea ce este posibil în prezent şi la ce să ne aşteptăm în viitor."

Comentarii (4)

  • DS a prezentat un nou model. Nu ne spuneti nimic de el?
    2 3
  • bethurbazal, poate ii ajuti, oferindu-le si un link
    1 0
  • Va fi nou pentru Europa: DS 6.
    0 0
  • http://en.wikipedia.org/wiki/DS_6
    se produce de anul trecut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru