Mini Rocketman este luat din nou în considerare pentru producţie

de Sebastian Toma
Marti, 16.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rocketman, cel mai mic model Mini propus după ce Grupul BMW a preluat marca din Oxford, are o nouă şansă la producţie, spun englezii de la Auto Express. Acesta ar putea fi lansat doar dacă britanicii colaborează cu un alt producător.

MINI Rocketman este luat din nou în considerare pentru producţie, spun englezii de la Auto Express. Cel mai mic model propus pentru producţie după ce marca Mini a fost preluată de BMW nu era văzut ca un potenţial succes de conducerea producătorului din Oxford deoarece ar fi implicat costuri mari de dezvoltare şi a fost tras pe linie moartă după prezentarea conceptului cu acelaşi nume în 2011, dar surse din cadrul mărcii le-au transmis britanicilor de la Auto Express informaţii cu privire la o a doua şansă acordată mezinului gamei. Singura soluţie găsită de strategii mărcii Mini pentru ca Rocketman să ajungă în producţie ar fi folosirea unei platforme împrumutate de la o altă marcă, ale cărei soluţii tehnice să fie deja finalizate, eliminând necesitatea dezvoltării unei versiuni mai mici a platformei UKL sau, cel mai complicat scenariu, dezvoltarea unei noi platforme.

Versiunea de producţie a viitorului Mini Rocketman ar putea să fie prezentată abia în 2016, declară sursa din cadrul mărcii britanice.

Acest model este încă o ipoteză pentru conducerea Mini, deoarece este necesar un partener tehnic pentru împrumutarea unei platforme. După cum subliniază şi englezii de la Auto Express, colaborarea dintre Toyota şi BMW le-ar putea aduce acestora din urmă o platformă potrivită pentru viitorul Rocketman, asigurând amortizarea costurilor de dezvoltare ale acesteia pentru producătorul japonez, o legătură mai strânsă între cei doi parteneri şi noi modele în portofoliul Mini.

Conceptul Rocketman ne prefigura cel mai mic model din gama Mini, care ar fi fost apropiat în dimensiuni de modelul original proiectat de Sir Alec Issigonis.

Urmareste Automarket
Conceptul original Mini Rocketman a fost prezentat la ediţia 2011 a Salonului Auto de la Geneva.
Modelul respectiv era cu doar 40 de centimetri mai lung şi cu 50 de centimetri mai lat decât prima generaţie Mini creată vreodată. Dacă acest model nu a ajuns în producţie într-o formă apropiată de cea expusă la Geneva în 2011, trăsăturile sale, cum ar fi farurile cu LED-uri şi forma grilei frontale, au ajuns în producţie pe cea de-a patra generaţie a hatchback-ului MINI.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • Toyota IQ & Mini Rocketman pe aceeasi platforma ar fi fost perfect......plus de asta viitorul IQ este asteptat in maxim 2-4 ani ar da la fix cu planurile Mini........
    3 0
  • Asa trebuia sa ramana Mini-ul ca dimensiuni. Abominatiile pe care le-au scos in ultima vreme sunt mai mult compacte...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru