Mini sărbătoreşte centenarul uzinei sale din Oxford

de Bogdan Mirică
Miercuri, 03.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini produce în prezent 900 de maşini pe zi la uzina sa din Oxford. În 1913 însă, atunci când a fost inaugurată, uzina asambla doar 20 de maşini pe săptămână.

Urmareste Automarket
MINI nu este chiar cel mai bătrân constructor auto din lume, însă uzina sa de la Oxford este printre cele mai longevive din istoria automobilului. Britanicii tocmai sărbătoresc 100 de ani de existenţă a fabricii şi se pregătesc să asambleze noua generaţie a modelului Mini la mijlocul acestui an. 

Deschisă în 1913, uzina de la Oxford producea în primul an doar 20 de maşini pe săptămână.

Cadenţa a crescut odată cu trecerea anilor şi a ajuns la 900 de exemplare pe zi în prezent, toate cu logo-ul Mini.

Esential 14 branduri auto au construit maşini la uzina din Oxford.
11.65 de milioane de maşini au fost produse la uzina engleză, de-a lungul existenţei sale.
Istoria lungă a fabricii din Oxford a făcut ca linia de asamblare să funcţioneze pentru nu mai puţin de 14 branduri distincte şi să producă în total 11.65 milioane de vehicule.

De-a lungul vremii uzina a servit ca loc de muncă pentru 500.000 de oameni. Cea mai prolifică perioadă din acest punct de vedere a fost consemnată în anii 60, atunci când la fabrică lucrau 28.000 de oameni. În prezent, pentru producţia celor 900 de Mini-uri zilnice lucrează 3700 de angajaţi. Aceştia au reuşit să construiască 2.25 milioane de unităţi Mini de când a început producţia.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru