Mini scoate 5 stele la Euro NCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.04.2007
Mini Cooper a obtinut cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP. Cel mai slab scor l-a inregistrat la protectia pietonilor.

Euro NCAP a testat Mini Cooper. Micul model britanic a obtinut 5 stele la protectia ocupantilor adulti, trei stele pentru protectia copiilor si doar doua pentru protectia pietonilor.

La impactul frontal masina a obtinut 81% din maximul de puncte iar la impactul lateral 89%. In momentul impactului frontal structurile bordului au prezentat un risc mare de ranire pentru genunchii si femurul soferului si pasagerului.

Airbagul pasagerului dreapta poate fi dezactivat pentru pozitionarea unui scaun special pentru copii. Informatiile oferite soferului despre starea airbagului nu au fost insa considerate suficient de clare de catre membrii Euro NCAP.

La impactul lateral manechinul de trei ani si cel de un an si jumatate au fost in pericol de a suferi rani grave la nivelul capului. In plus, prezenta sistemului de ancorare Isofix nu este marcata clar, potrivit expertizei NCAP.

Mini Cooper este echipat cu centuri pretensionate si cu un sistem de avertizare sonora pentru purtarea acestora. Spoilerul si partea frontala nu au inregistrat niciun punct pentru protectia pietonilor.

Comentarii (1)

  • Eh...
    ...mini...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru