Mini SUV va debuta la Salonul de la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.05.2008
Conceptul care va sta la baza viitorului Mini SUV va fi dezvaluit in premiera la Salonul Auto de la Paris.

Esential

2009 este anul in care va debuta viitorul SUV Mini.

MINI va prezenta la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an primul sau SUV, model anticipat de intreaga presa internationala. Desi va fi doar un concept, versiunea de productie urmand sa debuteze la sfarsitul lui 2009, Mini ne va elucida astfel asupra designului si performantelor viitorului sau SUV.

Ultimele prelucrari digitale ale celor de la MotorAuthority anticipeaza ca viitorul SUV va avea la baza actualul Mini Cooper cu o suspensie revizuita si panouri protectoare. Traditia numelor care incep cu litera "C" va fi pastrata, viitorul SUV urmand sa fie botezat Crossman.

In ceea ce priveste dimensiunea viitorului Crossman, acesta va avea probabil o lungime mai mare de patru metri si va putea face fata cu brio mediului off-road multumita garzii la sol, cu 8 cm mai mare decat cea a versiunii actuale.

Mini Crossman va fi produs fie cu tractiune fata fie cu tractiune integrala, pentru aceasta din urma Mini urmand sa dezvolte o platforma speciala. Gama de motorizari nu va primi insa nici un membru nou, SUV-ul urmand sa fie propulsat de aceleasi unitati regasite pe actualele modele Mini.

Potrivit primelor informatii puse la dispozitie de Mini inca din luna octombrie a anului trecut, viitorul Crossman va fi produs la una din uzinele Magna Steyr.

via | MotorAuthority

Taguri: Cooper, Crossman, Mini

Comentarii (1)

  • Mini SUV
    Surse din interiorul companiei care au ramas anonime au afirmat ca dupa contructia acestui SUV, pentru a pastra trendul de crestere al dimensiunilor marcii, urmatoarea masina va fi un camion....No comment... :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru