MINI-urile economice vin in august

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.05.2007
MINI a anuntat ca pana in luna august va echipa cu sisteme de reducere a consumului toate modelele sale.

Mini se indreapta treptat catre o gama de vehicule ecologice. Din luna august a acestui an modelele constructorului britanic vor primi de la BMW cea mai noua tehnologie de economisire a combustibilului.

Modelele vor fi echipate cu un sistem de regenerare a energiei fortei de franare, cu sistem inteligent start-stop si cu sistem de selectare a treptei de viteza. Acest ultim sistem este disponibil doar pentru versiunile care au cutie automata. Sistemul de management al motorului analizeaza viteza, situatiile de drum, pozitia pedalei de acceleratie si in functie de aceste date calculeaza treapta de viteza optima. Raportul ideal al cutiei de viteze este afisat apoi pe display-ul instrumentelor de bord.

Cu aceste noi modificari MINI Cooper D reuseste sa fie singurul automobil din gama cu emisii de sub 120g/km, mai exact 104 g/km. Consumul lui Cooper D a fost imbunatatit cu 12.8%, micul coupe consumand acum doar 3.24 litri la 100 de km. Si consumul modelului MINI One a fost imbunatatit cu 6.5%.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru