Mini va rămâne în Raliul Dakar cel puţin până în 2017

de Daniel Popescu
Marti, 09.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a anunţat marţi că va continua parteneriatul cu X-Raid pentru Raliul Dakar cel puţin până la ediţia din 2017 inclusiv.

Esential 2017 este anul pana in care Mini va concura in Raliul Dakar
8 este numarul pilotilor Mini pentru Raliul Dakar 2015
2014 este anul in care Nani Roma a castigat Raliul Dakar pentru X-Raid Mini
MINI a anunţat recent că va aborda Raliul Dakar 2015 cu o linie alcătuită din opt piloţi, printre care se numără şi campionul ediţiei precedente, Nani Roma.

Divizia constructorului german BMW a dezvăluit marţi că va continua parteneriatul cu echipa X-Raid pentru încă două ediţii, astfel că va rămâne în cea mai dură competiţie de raliuri din lume până cel puţin în 2017. Oficialii Mini susţin că au luat această decizie datorită popularităţii Raliului Dakar şi a performanţelor obţinute în ultimii ani.

"Raliul Dakar este competiţia supremă pentru piloţi şi echipe, ceea ce o face una dintre cele mai palpitante evenimente din lumea motorsportului.

Aceste motive strategice precum şi dorinţa constantă de a ne îmbunătăţii stau la baza deciziei esenţiale de a extinde angajamentul pentru Dakar dincolo de 2015, în 2016 şi 2017, împreună cu partenerul nostru strategic în motorsport, X-raid. Obiectivul nostru pentru 2015 este să obţinem acelaşi rezultat la echipe ca în 2014", a precizat Jochen Goller, Senion Vicepreşedinte la Mini.

La Raliul Dakar 2015, echipa principală va purta numele oficial de Monster Energy Rally Raid Team şi va avea în componenţă trei piloţi, printre care şi Nani Roma, câştigătorul Raliului Dakar 2014 şi campion al competiţiei la clasa moto în 2004. Spaniolul îi va avea drept coechipieri pe experimentaţii piloţi Orlando Terranova (Argentina) şi Krzysztof Holowczyc (Polonia).

Cea de-a doua echipă Mini din Raliul Dakar 2015 va fi cunoscută oficial sub numele X-Raid Mini All4 Racing şi va include cinci piloţi: Vladimir Vasilyev (Rusia), Erik van Loon (Olanda), Boris Garafulic (Chile), Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) şi Stephan Schott (Germania).

Raliul Dakar 2015 va avea loc în perioada 3-17 ianuarie în America de Sud.

Startul se va da la Buenos Aires, iar piloţii vor traversa Chile şi Bolivia înainte de a trece linia de sosire tot în capitala Argentinei. La ediţia de anul viitor işi va face revenirea Peugeot, care va miza pe serviciile lui Carlos Sainz Jr şi Cyril Despres la volanul unor maşini Peugeot 2008 DKR.

▶ Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru