Mini: ”Vom renunţa la modelele care nu au avut succes”

de Bogdan Mirică
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a anunţat că va renunţa la modelele care nu s-au dovedit a fi profitabile imediat ce cariera lor va lua sfârşit. Locul le va fi luat de produse diferite.

Odată cu intrarea sub tutela celor de la BMW, MINI a căutat în permanenţă să îşi extindă gama de modele pentru a reuşi să aducă în showroom-urile sale mai mulţi clienţi. Unele produse noi au reuşit asta, altele nu. Motiv pentru care Mini va renunţa la modelele care nu au avut succes comercial, preferând să se axeze pe promovarea celor cu un potenţial mai mare.

Jim McDowell, vice-preşedintele diviziei americane Mini, a ţinut să precizeze că actualul hatchback legendar şi noul Countryman sunt modelele cheie ale brandului şi că nu se află în pericol. Din cele 66.200 de maşini vândute anul trecut în SUA, 50.000 au fost reprezentate de exemplare Mini şi Countryman.

”Când m-am alăturat echipei Mini ştiam că vom avea două modele. Astăzi, avem şapte. E cazul să renunţăm la modelele fără succes”

Jim McDowell
Şeful Mini USA
McDowell a declarat că atunci când va începe reînnoirea gamei, unele modele, aflate la sfârşitul carierei, nu vor mai primi un înlocuitor.
Oficialul nu a vrut să ofere nume, dar a precizat: ”Când m-am alăturat echipei Mini ştiam că vom avea două modele. Astăzi, avem şapte. E cazul să renunţăm la modelele fără succes”.

Cu toate acestea, locul lor va fi luat de produse diferite, gama urmând să fie la fel de mare şi în viitor. ”Ne pregătim de o nouă generaţie de modele începând cu anul viitor. Ştim încă de pe acum că vom avea o gamă destul de largă. Am putea aşeza diferit piesele pe tabla de şah, acum că ştim că putem avea şapte produse”, a explicat McDowell.

Din păcate pentru fanii brandului care îşi doreau un Mini inspirat de conceptul Rocketman, McDowell a anunţat că versiunea de serie nu va mai exista. Potrivit acestuia, un asemenea model de serie nu va fi produs pentru că necesită anumite componente pe care compania nu le deţine.

Urmareste Automarket
Motoarele şi transmisiile actualelor modele Mini sunt prea mari pentru a putea fi folosite pe un model care măsoară doar 3.5 metri lungime.
Cu toate acestea, o parte din tehnologiile inaugurate de conceptul Rocketman îşi vor face apariţia pe viitoarele modele ale brandului britanic.

via carscoop

Comentarii (4)

  • pacat ca Rocketman nu va fi produs in serie.....actualu motor de 1,6 plus o manuala cu 6 rapoarte ar face un mini bolid din masina asta...
    daca Toyota a inghesuit un 4 cilindri de 1.3l sub capota modelului IQ atunci si un 1.6l ar fi incaput intr-un Rocketman.......
    5 3
  • Nu s-au vandut bine anumite modele si din cauza "fricii" oamenilor care au devenit ceva mai cumpatati cu banii. Principalul public pentru aceste tipuri de masini le cumpara ca o a doua, a treia masina, adica la fiu, la sotie si chiar pentru propria placere, insa, cred ca nici macar 1% nu-si cumpara mini ca prima masina in sensul de masina de mers la munca zilnic dar sa poti pleca si in excursie, eventual sa mai si cari chsetii din altex.
    4 1
  • gigigigi
    @Radu: Am MINI Cooper S, si vreau sa zic ca e excelenta de mers la munca, drumul pana la munca si de la munca e una din partile foarte misto ale zilei in care ma simt extraordinar de bine; uneori imi doresc sa fie mai aglomerat ca sa stau mai mult in masina :) Iar despre excursii, pentru 2 persoane e o masina extraordinara de condus, nu obosesti niciodata, e extrem de fun, e facuta special pentru sofer, deci drumul pana la destinatie e una din partile foarte misto ale excursiei.
    Iar caratul de la altex -> exista livrare la domiciliu; nu cred ca vrei sa cari frigider sau masina de spalat cu nici o alta masina persoanala.
    2 1
  • Coupe, Roadster si Clubman nu cred ca o sa mai aiba urmasi, impresia mea este. Nici Paceman nu vad facand prea multi purici. Back to basics ar trebui sa fie deviza lor, s-au complicat prea mult cu diversitatea.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru