Feedback

Ministerul de Interne: “Valoarea punctului de amendă va rămâne la 145 de lei, chiar dacă se mărește salariul minim brut”

Publicat Marti, 28.11.2017
de Petre Barac
Comenteaza 5
Ministerul de Interne: “Valoarea punctului de amendă va rămâne la 145 de lei, chiar dacă se mărește salariul minim brut” - Poza 1
Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei, pentru a nu genera creşteri excesive, în condiţiile în care salariul minim brut se majorează de la 1 ianuarie 2018, în funcţie de care se calculează punctul de amendă, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI. Măsura va fi prevăzută într-o ordonanță de urgență a Guvernului.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Afacerilor Interne a înaintat Ministerului Finanţelor o propunere de menţinere, în 2018, a punctului de amendă la valoarea de 145 de lei, pentru a nu genera creşteri excesive, dat fiind că de la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, iar valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut. 

“În condiţiile în care conform programului de guvernare sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu creşte excesiv cuantumul amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor şi la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă spre adoptare în şedinţa de Guvern", a spus Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Plafonarea punctului de amendă rutieră este o propunere care va fi integrată într-un poiect de Ordonanţă de Urgenţă care va fi promovat de Guvern prin Ministerul Finanţelor. 

În prezent, amenzile de circulaţie sunt cuprinse între 290 şi 2.900 de lei, iar în cazul persoanelor juridice ajung la 14.500 de lei. Din februarie 2017, când a avut loc ultima majorare a salariului minim brut, la 1.450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

Via News.ro

 


Comentarii (5)

 • Populism. La ce sălbăticie e pe străzile noastre ar trebui dublate sau triplate și apoi aplicate la sânge. Occidentul așa s-a civilizat - prin legi aplicate.
  22 1
 • In opinia mea 1 punct de amenda ar trebui marit la 300-400 lei. In acest moment civilizatia in trafic lipseste cu desavarsire, amenzi prea mici si aplicabilitate aleatorie.
  18 1
 • Fanica: Ulei cutie viteze Honda HR-V/GH2, 4x4 Raspunde
 • Hy, nu dai ?
  Intai trebuie sa aprobe Dracnea si Motocicleanu, dupa aia mai vedem.
  2 0
 • Clique
  Occidentul s-a civilizat prin educație, ceea ce în Romania nu există. Nu compara tu mentalitatea din străinătate, cu mentalitatea de aici. Nu zic că în străinătate e lapte și miere, fiecare țară are uscăciunile sale, însă la noi, nu rezolvi nimic prin amenzi foarte mari, la noi trebuie să mai treaca 100-200 de ani, pană o să ajungem, sper eu, la mentalitatea occidentală.
  2 5
 • @clique: asa zicem de 20 de ani, ca trebuie sa treaca 100 de ani ca sa ii prindem din urma pe vestici, dar te intreb incepand de cand or sa se scurga?
  3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru