Ministerul Mediului amână noua taxă auto pe termen nelimitat: "Așteptăm un studiu despre nivelul emisiilor"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 05.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului susține că nu va prezenta nicio formulă pentru noua taxă auto până când nu va avea un studiu cu privire la nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

Ministerul Mediului a anunțat la sfârșitul anului trecut că intenționează să introducă o nouă taxă auto începând din primăvara acestui an, prin care să tempereze importurile de mașini second-hand, care au crescut semnificativ după eliminarea timbrului de mediu.

Ulterior, oficialii ministerului au sugerat că noua taxă ar putea fi amânată o perioadă, iar acum ministrul Graţiela Gavrilescu a lăsat să se înțeleagă că introducerea noii taxe este amânată pe termen nelimitat.

"Nu mai prezint niciun fel de formulă până nu se fac studii în care să fie regăsite nivelul emisiilor. Nu am exact studii care să-mi demonstreze care este nivelul de emisii, atât pe monoxid de carbon, pe dioxid de carbon, pe pulberi în suspensie. Nu o să mai prezint niciun fel de formulă pentru că asta înseamnă că nu suntem total ancoraţi în realitate", a declarat ea citată de agenția de presă Mediafax.

Ultimele informații neoficiale indicau faptul că noua taxă auto ar urma să fie plătită la prima înmatriculare a unui vehicul, să aibă o valoare cuprinsă între 50 și 3000 de euro și să fie determinată în funcție de normă de poluare a motorului și de emisiile de dioxid de carbon.

În plus, aceasta urma să fie înlocuită din 2021 cu un impozit progresiv care să fie plătit de toți proprietarii de mașini, în funcție de normă de poluare a motorului.

Informațiile au fost însă negate la vremea respectivă de reprezentanții Ministerului Mediului.

Via Mediafax

Comentarii (10)

  • ....nu am exact studii....

    pai nu ma mira...contopistii/contopistele din Minister ssau Directii muta hartii pe holuri facand parada modei 8 ore pe zi. Cine sa faca studiile pe baza masuratorilor? Cine sa centralizeze datele referitoare la numarul de masini, tipul de motoare vechimea lor si concentratia lor la nivel de oras?
    ...tara lui Papura Voda :(
    13 1
  • Octavian
    Mi se pare normal sa faci un studiu inainte sa pui niste taxe dar nu stiu cine o sa fie in stare sa faca acel studiu. Cred ca cel mai bine ar fi sa se faca un studiu la nivelul UE si sa se aplice peste tot in UE. In felul asta o sa scapam si de "bulgari".
    Domnii de la Mediu mai au si alte probleme cu ar fi poluarea generata de gunoaie (in special platice) si de praf dar nu vad sa se miste nimic in acest sens. La noi nu se recicleza mai nimic, totul se arunca la gunoi. Am si eu niste intrebari: Daca vreau sa arunc televizorul vechi unde ma duc cu el? Am un tomberon plic cu PET-uri, ce fac cu el ca nici tiganii nu le mai aduna? Cine stie poate citeste si cineva de la Mediu aceste mesaje.
    14 0
  • Octavian
    In plus nu am auzit pe cei de la Mediu (poate nu m-am informat eu destul) sa se ocupe sa planteze niste mii de hectare de padure. Nu ei personal, dar sa sustina cumva astfel de actiuni. Poate daca am avea mai multe paduri nu ne-am mai plange de noxe.
    12 0
  • @Octavian

    1. in oras la mine s-au strans gunoaiele selectiv cam 1 an. Apoi lumea a inceput sa arunce care cum apuca.
    2. in satul bunicilor s-a pus o camera de supraveghere intr-o zona unde se aruncau gunoaiele alandala in albia raului. Odata cu instalarea nu se mai arunca...dar acum vin toate plasticele, pempersii si sacii cu resturi periculoase de la spitalul din orasul aflat la 7 km aflat in amonte pentru ca acolo, la civilizatie, autoritatile dorm in papuci.

    ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi bag picioarele in tara asta
    10 0
  • @ Octavian

    Nu te duci cu el. Apelezi la firme specializate.

    http://www.ecolectare.ro/
    pentru dimensiuni mari

    TelVerde 0800 444 800 - RoRec
    pentru dimensiuni mici

    http://www.ecovoucher.ro

    Firmelor astea le dă statu' bani să-ți vină acasă să-ți ridice aparatele.
    Mie mi-au luat de la ușă o imprimantă și un monitor Trinitron (avea 27 kg!).

    Mai lăsați feisbucu' și mai căutați pe gugăl.
    5 0
  • Daa interesant, poate sunt eu dus putin dar primul gand dupa ce am citit articolul e ca dragul nostru guvern incearca sa nu dea nici un fel de veste proasta pana nu trece valul cu CCR, Johannis, Kovesi, decizia ce il priveste pe Dragnea.
    Hmmm...?
    2 1
  • Îi doare undeva de emisii, ceea ce vor ei să introducă are o problemă legală, o nouă taxă de mediu ar deveni ilegală, ca și celelalte, s-o introducă la impozit iar nu este bine, nu poți să impozitezi același bun de două ori, de asta cred eu c-o lungesc atât, altfel era introdusă din ianuarie fără probleme.
    4 0
  • mircea badea
    co2 nu face niciun rau local, oricum de la masini e foarte putin.

    sa monitorizeze particulele si nox-ul, asa cum face toata europa. si sa interzica dieseluri.
    3 1
  • marius
    noua taxa in 2100
    0 0
  • Clique
    Să interzică motoarele mari diesel și benzină pe mașini medii, dacă tot sunt ei atat de "îngrijorați" de poluare, ce mi-ar trebuii mie motoare de 2.7, 3.0 samd.. Să fie maxim motoare de 2.0 și în felul ăsta mai rezolvă o parte din așa zisa "problemă ecologică"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru