Ministrul Mediului: programul Rabla începe de la 1 aprilie

de Sebastian Toma
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atilla Korodi, Ministrul Mediului, a anunţat că Programul Rabla 2014 va începe în prima zi a lunii aprilie şi că va fi derulat integral în mediul digital, fiind eliminate tichetele de hârtie.

Esential 6500 de lei este valoarea unui tichet Rabla 2014.
20.000 de tichete vor fi distribuite.
Programul Rabla 2014 va începe în prima zi a lunii aprilie, titrează Mediafax. Vestea vine de la Atilla Korodi, Ministrul Mediului, care a confirmat introducerea unui program schimbat, care implică baze de date electronice şi schimbarea tichetelor de hârtie cu un sistem informatic. Printre modificările discutate anterior se numără introducerea maşinilor mai vechi de 8 ani în program, o noutate pentru programul naţional de înnoire a parcului auto, alături de distribuirea a 20.000 de tichete valorice a câte 6.500 lei fiecare, toate în mediul virtual, după cum anunţa proiectul pus în dezbatere publică.

Constantin Stroe (Dacia): "Timbrul de mediu ne-a distrus piaţa auto"

Timbrul de Mediu şi Programul Rabla au funcţionat ca un ghimpe în coastă pentru românii care vroiau să cumpere sau să vândă un automobil.
Birocraţia şi costurile ridicate au descurajat achiziţia de automobile sau fiscalizarea tranzacţiilor.

Din păcate pentru România, timbrul de mediu introdus în 15 martie 2013 nu a avut efectul scontat. Vânzările de automobile second-hand au fost în creştere, de la 175.000 în 2012 la 222.000 în 2013, pe când vânzările de maşini noi au scăzut cu 13% faţă de 2012, potrivit datelor DRPCIV. Încasările la buget ale Timbrului de Mediui au fost de 730 milioane de lei, dar aproape 80% din această sumă a fost plătită ca despăgubiri, în urma unor procese pierdute de reprezentanţii statului, după cum anunţă reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu.

Propunere legislativă: 20.000 tichete Rabla 2014 şi înscriere direct la dealeri

Ediţia 2013 a programului Rabla a schimbat numărul de tichete maxim permise, de la trei la unul, a crescut valoarea voucherului la 6.500 lei şi a redus numărul total de vouchere distribuite. Situaţia a fost complicată ulterior şi prin împărţirea voucherelor în funcţie de numărul de vehicule rulate mai vechi de zece ani dintr-un judeţ, precum şi introducerea unui termen de valabilitate strict al voucherelor şi restricţionarea dramatică a tranzacţionării acestor tichete.

În prima fază a programului Rabla 2013, a fost distribuit un număr limitat de tichete, pentru a favoriza împărţirea acestora doar la centrele eficiente, explicau reprezentanţii Ministerului Mediului.

Via Mediafax

Comentarii (2)

  • "samsar de tichete"
    "pfoai... si eu care voaim sami iau bemveu anu asta" hotii!!
    6 0
  • nu inteleg de ce faceti reclama la gama Citroen!?!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru