Misterul codului intern 991 din spatele noului Porsche 911

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.11.2011
Italienii de la Omniauto au dezvăluit secretul din spatele codului "991", denumirea internă a noului Porsche 911.

Odată cu debutul noii generaţii a lui Porsche 911, mulţi s-au întrebat de ce modelul nu a purtat codul intern 998 şi a primit denumirea 991. Italienii de la OmniAuto au aflat secretul acestei denumiri. Totul a pornit de la discuţiile oficialilor Porsche cu furnizorii lor. Noul Porsche 911 a fost denumit, încă de la primele comunicări dintre Porsche şi furnizori, modelul 991. Furnizorii au preluat denumirea şi au folosit-o mai departe, fără să îi confere prea multă importanţă, deoarece toată lumea se aştepta la 998, succesorul logic al lui 997, numele de cod al generaţiei precedente..

Aşadar, denumirea 991 a fost un fel de camuflaj "în acte" al viitorului Porsche 911. Graţie acestei denumiri, cei de la Porsche s-au putut concentra pe dezvoltarea propriu-zisă a modelului, fără grija că secretele lor ar putea fi publicate pe internet dintr-o eroare a unui furnizor. Iniţial, proiectul era denumit 998, dar un ordin "de sus" a fost schimbarea numelui în 991. Pentru moment, nu este clar dacă decizia de schimbare a numelui noului Porsche 911 îi aparţine lui Ferdinand Porsche, lui Wendelin Wiedeking sau lui Ferdinand Piech, strategul grupului din Wolfsburg, membru al familiei Porsche şi deţinător al 10% din acţiunile mărcii din Zuffenhausen.

Încă de la debutul oricărui proiect în lumea auto, furnizorii trebuie să ştie numele de cod al acestuia.

Tocmai de aceea a fost necesară schimbarea numelui. Sursa din cadrul Porsche citată de Omni Auto a declarat că liderii mărcii consideră că 911 merita o nomenclatură nouă, din moment ce platforma a fost schimbată complet. Sursa din cadrul Porsche care a dezvăluit aceste informaţii a preferat să rămână anonimă.

Via | OmniAuto.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru