Mitsubishi a creat o versiune mai puternica a lui Lancer EVO X

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 21.05.2009
Mitsubishi a creat o versiune imbunatatita a lui Lancer Evolution X. Modelul dezvolta 329 CP si are un pret de pornire cu 3.500 de euro mai mare decat versiunea standard a lui EVO X.

Mitsubishi a prezentat noul Lancer Evolution FQ-330 ST. Acest model este cu 36 CP mai puternic decat versiunea actuala, FQ-300, dar este mai putin puternic decat viitorul FQ-400. Modelul dezvolta 329 CP si ofera un cuplu motor de 437 Nm la 3.500 rpm. Puterea sporita ii permite acestui model sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h ( limitata electronic).

Performantele acestui model sunt obtinute prin inlocuirea sistemului de evacuare cu unul mai performant, imbunatatirea traseului de aer catre intercooler si un catalizator imbunatatit. Pe langa aceste modificari, Lancer Evolution a primit si o unitate ECU reprogramata alaturi de un kit de admisie fortata. Modelul este disponibil doar cu transmisia Mitsubishi Sports Shift, ce are sase trepte si dublu ambreiaj.

Pentru a struni puterea acestui model, Mitsubishi a echipat Lancer EVO FQ-330 SST cu un sistem de franare Brembo. Stabilitatea este imbunatatita de jantele Enkei din aliaj, ce au dimensiunea de 18 inch.

Suspensia lui Lancer EVO a fost perfectionata cu ajutorul arcurilor Eibach si al amortizoarelor Bilstein.

Noul Mitsubishi Lancer EVO FQ-330 SST este disponibil exclusiv pentru piata britanica. Modelul este cu 3.500 euro mai scump decat versiunea standard a lui Evo. Spre bucuria fanilor Lancer Evolution, aceasta versiune nu va fi produsa in serie limitata.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • model exclusiv pentru UK nu pentru europeni
    iar acest model este disponibil doar pentru europeni???
    cand dati o stire incercati sa fie completa. Seriile FQ sunt destinate in special pentru piata britanica doar cu volan pe dreapta dezvoltata de Mitsubishi UK.
    Este spus impropriu pentru europeni din moment ce acest model nu este si in versiune cu volan pe stanga unde 90% din europeni conduc masini cu volanul pe aceasta parte.
    Va aparea si FQ 400 ca si EVO VIII FQ400 dar tot cu volan pe drapta.
    3 0
  • ???
    In foto e cu volan pe stanga. Ori ytbu nu e informat, ori dl. toma nu a pus foto care trebe....
    0 0
  • model exclusiv pentru UK nu pentru europeni
    exact. domnul toma a pus foto care nu trebuia. poza face parte din setul de poze dat de mitsubishi europe facute cred nu sunt sigur pe undeva in spania si sunt sigur ca ytbu e foarte bine informat
    0 0
  • ok
    Atunci felicitari dl ytbu, chiar dadusem link-ul unui prieten pasionat de masini sport. O sa fie dezamagit. :)
    Si felicitari si d-lui toma ca a schimbat foto cu o masina cu volan pe stanga, cu una cu doua masini cu volan pe aceasi parte :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru