Mitsubishi a creat un sistem de alimentare a casei, bazat pe i-MiEV

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.06.2011
În virtutea crizei de energie cu care se confruntă Japonia, cei de la Mitsubishi au dezvoltat un sistem care poate să alimenteze toate cele nenesare unei case de la bateria unui i-MiEV.

Mitsubishi a dezvoltat un sistem de alimentare a casei pentru clienţii de i-MiEV. În cazul în care posesorului unui i-MiEV i s-a întrerupt temporar furnizarea de energie electrică, acesta poate să-şi alimenteze casa cu energie electric direct de la vehiculul său electric. Cei de la Mitsubishi spun că sistemul poate să furnizeze necesarul de energie al unei case din Japonia pentru aproape o zi şi jumătate.

Sistemul va furniza o priză de 100 de volţi curent alternativ, care poate să alimenteze un dispozitiv de o putere maximă de 1.500 de waţi. Sistemul respectiv nu suportă mai mult de 15 amperi. Potrivit celor de la Mitsubishi, acesta poate să alimenteze chiar şi o maşină de spălat, dacă este cazul. Japonezii nu au specificat cum ar putea să alimenteze o casă întreagă prin intermediul acestui sistem. Capacitatea maximă a sistemului este valabilă doar dacă bateria lui i-MiEV este încărcată complet. La sarcină maximă (1.5 kW), bateria lui i-MiEV se va goli în 10.5 ore.

Noul dispozitiv va fi oferit până la finele acestui an pe piaţa din Japonia. Oficialii Mitsubishi nu au anunţat dacă vor introduce acest sistem şi pe alte pieţe, unde s-ar putea să nu fie necesar.

În prezent, există o serie de invertoare de tensiune care pot oferi curent alternativ la 110/220 volţi de la priza de 12 volţi a unui automobil şi suportă aceeaşi putere maximă. În schimb, sistemul celor de la Mitsubishi consumă curent din bateria utilizată pentru deplasare, nu din bateria pentru accesorii.

Via | Allcarselectric

Comentarii (2)

  • tomita
    bwahahahahahaha.....
    sa alimentezi casa de la bateria masinii. nah, ca astia au dat-o acum in abureli. casta capacitate are, nu mai poate de ea, saraca masina, si mai imprumuta si la casa
    =))
    0 0
  • Octavian
    @tomita, daca ai fi citit mai bine atunci ai fi inteles. E vorba in caz ca este pana de curent. Sincer, ideea mi se pare geniala.
    Ca exemplu, acoperisul plin cu panouri fotovoltaice care incarca bateria de la masina, care la randul ei poate fi folosita si pentru cele din caza cand nu este curent electric de la panouri :)
    Astfel reduci costurile mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru