Mitsubishi aduce Prototype i MiEV la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.02.2009
Viitoarea electrica de serie i MiEV a celor de la Mitsubishi se prezinta la Geneva sub forma unui concept de pre-productie.

Esential

160 de kilometri este autonomia anuntata de Mitsubishi pentru viitorul modelul electric de oras i MiEV.
5 zile este durata medie de timp dintre doua incarcari, conform calculelor inginerilor japonezi.

Mitsubishi dezvolta o intreaga familie de modele si concepte bazate pe denumirea i MiEV. Pornita din Japonia, acolo unde constructorul nipon a lansat acum ceva vreme modelul de oras denumit simplu "i", linia i MiEV va fi completata la Geneva de un nou concept, denumit Prototype i MiEV.

Noul concept este bazat pe hatchback-ul electric de clasa mica i MiEV, care in aceasta perioada se afla in teste prin nordul Europei. Desi nu putem sa facem cunostinta cu noul concept printr-o fotografie oficiala, Mitsubishi ne-a pus la dispozitie o prima schita a acestuia, producatorul nipon mizand pe lansarea unor sisteme tehnologice de ultima ora in dotarea acestuia.

Prin seria de concepte i MiEV, japonezii incearca sa sondeze piata europeana in asteptarea anuntarii unei date concrete de lansare pentru versiunea de serie a modelului. Conform ultimelor zvonuri, modelul electric de oras dezvoltat de Mitsubishi este programat pentru prezentare in 2010, urmand sa utilizeze un motor electric de 63 CP care se incarca in sapte ore si are o autonomie de circa 160 de kilometri.

via | MA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru