Mitsubishi ar putea să reducă preţul automobilelor electrice cu 30% din 2012

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.06.2010
Graţie unei noi fabrici de acumulatori Litiu-ion, preţul automobilelor electrice de la Mitsubishi, Peugeot şi Citroen ar putea fi redus cu 30% începând cu 2012.

Japonezii de la Mitsubishi ar putea să reducă preţul de achiziţie al vehiculelor electrice până în 2012. Preţul unui autoturism 100% electric ar putea să scadă cu 30% până în anul fiscal 2012 graţie reducerii costului de producţie al bateriilor litiu-ion. După cum ştiţi, aceste baterii sunt cel mai scump element al unui vehicul electric şi produc cele mai mari bătăi de cap producătorilor de automobile când vine vorba de un furnizor pentru aceşti acumulatori, care nu erau folosiţi până în prezent în acest domeniu.

Pentru a rezolva această problemă, cei de la Mitsubishi au deschis o fabrică de baterii, care va funcţiona începând cu aprilie 2012 şi va produce 70.000 unităţi pe an. Costul unui acumulator va scădea de la 2.5 milioane de yeni până la mai puţin de un milion de yeni graţie acestei modificări. Această reducere a costurilor se va reflecta şi în preţul de achiziţie al unui automobil electric, ceea ce înseamnă ca un Mitsubishi i-MiEV va costa circa două milioane de yeni, semnificativ mai puţin faţă de nivelul actual de preţ al acestui model.

Cei de la Mitsubishi au deja un contract cu francezii de la PSA Peugeot-Citroen pentru furnizarea de modele i-MiEV, lucru ce va ajuta la reducere costurilor graţie volumului sporit de unităţi produse. În timp ce un i-MiEV pleacă de la 48.000 de euro în Germania fără niciun fel de reducere inclusă în acest preţ, un Peugeot iOn sau un Citroen C-Zero va costa aproximativ 35.000 de euro, iar primele de mediu de la guvernul german i-ar putea reduce şi mai mult preţul de achiziţie.

Via | AutomotiveNews (înreg)

Comentarii (4)

  • 48000euro?????pt un 'Matiz' electric?????
    pai astia is chiar nebuni frate......
    asa nu se vor vinde nici 1 model.ar trebui sa fi fraier sa cumperi asa..
    si Tesla Roadster costa peste 100.000euro insa masina asta e frumoasa e 'mai sport' si are alte farmece in rest.........i-MiEV-ul asta nare nimik in plus fata de un matiz sau un alt auto mai conventional. in afara de 'kilogramele' in plus de la bateri.....
    o tampenie de masina -parerea mea.......
    6 1
  • ieftin
    48.000 de euro e super ieftin, merge ca un matiz, arata ca un matiz, se comporta ca un matiz si la 5 ani mai trebuie sa bagi 15000 de euro sa-ti cumperi alte baterii. Ceva doritori?!
    3 1
  • pret dublu
    NU vreau sa fiu rau dar e pretul din GERMANIA, la noi in ROMANIA ar putea fi DUBLU la cati hoti miliardari avem in elita tarii.

    PS: asa ca nu fiti suparati se poate si mai rau.
    1 1
  • Ioane esti cam varzet
    viata bateriilor este mai amre decat a caroseriei ca nu sunt baterii ordinare de ai tu la telefon! mai documenteaza-te si informeaza-te din ce ramura face parte mitsubishi - MHI mitsubishi heavy industries! cel mai mare grup din industria grea din lume - din care "mitsubishi motors" reprezinta 0,1% - deci iti dai seama de calitate! -beoing 747 facut in proportie de 75 % de MHI, navetele spatiale 88% etc....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru