Mitsubishi e-Evolution Concept: primul teaser pentru SUV-ul coupe electric și autonom care dă startul unei noi direcții de design

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi va dezvălui în octombrie un SUV coupe electric și autonom pe nume e-Evolution care va arăta noua direcție de design a constructorului japonez.

Salonul Auto de la Tokyo de la sfârșitul lunii octombrie reprezintă o oportunitate majoră pentru constructorii japonezi să-și etaleze noile modele și concepte.

Proaspăt înglobat în Alianța celor de la Renault și Nissan, Mitsubishi a anunțat că va dezvălui conceptul unui SUV coupe numit e-Evolution.

Pentru moment, niponii au publicat un teaser care evidențiază câteva elemente de design ale spatelui conceptului, însă au oferit și câteva detalii atractive: acesta va avea propulsie electrică, tracțiune integrală și un sistem avansat de inteligență artificială. Cu alte cuvinte, conceptul va fi unul cu funcții autonome.

Mitsubishi afirmă că noul concept va marca startul unei noi ere de dezvoltare pentru brand, sugerând astfel că e-Evolution va arăta elemente de design care vor fi utilizate ulterior și pe următoarele modele. Deocamdată este incert dacă conceptul e-Evolution va avea la un moment dat și o versiune de producție, însă toate aceste detalii vor fi anunțate probabil cu ocazia lansării oficiale.

La sfârșitul săptămânii trecute, noua Alianță Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat strategia pentru anul 2022, care vizează printre altele lansarea a 12 mașini electrice și 40 de mașini autonome.

Printre ele s-ar putea număra astfel și e-Evolution.

Via Mitsubishi

Comentarii (7)

  • Deci pana la urma care este identitatea Mitsu in cadrul noului grup?

    Pe mine ma suprind prin faptul ca insista pe tehnilogii moderne, au pus pe Outlander tot felul de nebunii, in timp ce vanzarile generale sunt slabe si se lupta pentru supravietuire. Au modele putine, care arata ieftin si care sunt mereu retusate fara a a duce generatii noi.
    1 0
  • Alianta Renault-Nissan e mai optimista. A cumparat pe Mitsu tocmai pentru tehnologie.O avea putine modele in gama Mitsu, dar sunt impartite in doua categorii: cele cu tehnologii de top si gandite pentru piete mature (electrice si SUV-uri) si cele pentru piete mai sarace sau in curs de dezvoltare (SpaceStar, ASX sau, in continutare, Lancer). Deci o gandire coerenta exista. Mitsubishi nu a ajuns la Renault-Nissan de "foame".

    Automarket, ceva info despre Eclipse Cross? S-a lansat in Europa, preturi, la noi cand apare, un drive test... ceva acolo?
    1 0
  • @LauCalin si putin off-topic: cred ca tu ( noi toti , in general ) stii mai multe decat Automarket despre Eclipse Cross, etc. Acum ca ai intrebat , incep si ei sa se mai uite pe net, pe site-ul Mitsu , ceva ceva or mai afla si ei. Dupa cum vezi , in ultima vreme si nu numai , sterile sunt destul de generale, nici o noutate sa ne surprinda, noi deja citind pe colo , pe colo. Sa nu mai zicem de drive test care reprezinta niste plimbari de placer cu masini noi . Altceva....se va incheia si salunul de la Frankfurt si nu vad nici o referire inca, doar niste chestii dij nou oficiale de la inceput. Poate le e teama sa nu ii loveasca vreo bomba pe la nemti. Vad ca tac malc. Asa, baietii sunt jurnalisti auto.
    Deci citeste tu in continuare despre Eclipse Cross, si mai zi-ne si noua. poate maiafli si ca Montero sau Shogun ( noul Pajero ,pentru alte piete ) vine si in Europa. Poate si la noi sau poate nu.
    Putem dezbate, mai apar.
    Sa vedem , poate scapa textul asta
    0 0
  • @Lau De acord cu tine, cu precizarea ASX numai un model pentru pietele in curs de dezvoltare nu este la ce preturi afiseaza. Ca idee e mai scump decat Qashqai, in conditiile in care nu au motorizari turbo pe benzina.
    0 0
  • @leo, nu am timp de asa ceva. De-asta intru pe site-uri de stiri auto.

    @Andy, si Clasa S este extrem de scumpa pentru Romania. Si totusi e disponibila si la noi. Asta nu inseamna ca Mercedes se asteapta sa vanda aici, precum vinde VW modelul Passat de exemplu. Asa e si cu ASX. Ideea este ca exista potential de vanzare acceptabil, nu extraordinar.
    0 0
  • @Lau N-ai inteles. Nu ma refeream la cat e de scumpa pentru romani/Romania. Ma refeream ca e pe acelasi palier de preturi cu modele care sunt premiante in Europa in ceea ce privesc vanzarile, modele care nu-s pentru pietele in curs de dezvoltare. Qashqai e cea mai buna comparatie in acest sens.
    0 0
  • @leo
    Automarket cred ca se vrea o pagina de stiri, venite pe cai oficiale sau "scapate" oficial. Ne prezinta cateva informatii comunicate de constructori catre agentiile de presa, cateva noutati aparute si in presa internationala. Ocazional cate un test-drive. Daca vrei analize si predictii iti cumperi o revista dedicata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru