Mitsubishi i-MiEV în versiunea europeană a venit la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.09.2010
Mitsubishi a adus la Paris versiunea europeană a lui i-MiEV, care a primit mici modificări pentru piaţa de pe Bătrânul Continent.

Mitsubishi a adaptat modelul i-MiEV pentru piaţa Europeană şi a prezentat rezultatul la Salonul Auto de la Paris. Printre schimbările operate putem enumera bara de protecţie faţă de dimensiuni mari, bara spate redesenată, un set de jante din aliaj uşor, stop de ceaţă, oglinzi laterale mai mari şi lumini de poziţie de zi. Japonezii au operat modificări şi la interior, toate acestea fiind schimbări minore pentru adaptarea acestui vehicul electric la piaţa din Europa.

Interiorul lui Mitsubishi i-MiEV a păstrat aceeaşi formă în care a debutat în 2009, dar a primit câteva elemente noi. Astfel, clienţii vor beneficia de un sistem ISOFIX de montare a scaunelor pentru copii, airbag-uri laterale şi cortină, un martor de avertizare pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi un post de conducere pe partea stângă, cu toate modificările aferente. Pompa centrală de frână a fost înlocuită cu o unitate mai puternică, cu o circumferinţă de 9 inch, iar modelul este echipat cu alarmă cu imobilizator, pentru a preveni furtul. Modelul este echipat cu sistem de control activ al stabilităţii şi beneficiază de şase airbag-uri în standard.

Potrbagajul lui Mitsubishi i-MiEV oferă un volum de 227 de litri, care poate fi extins la 860 de litri prin plierea ambelor scaune din spate.

Cei de la Mitsubishi au specificat că modelul lor este creat pentru a fi condus la fel ca un vehicul convenţional cu motor cu ardere internă, deoarece oferă toate caracteristicile unui asemenea vehicul, exceptând emisiile de CO2. În ceea ce priveşte încărcarea, modelul îşi "trage" puterile de la priză cu ajutorul unui încărcător special. Din moment ce a debutat în Franţa, cei de la Mitsubishi au specificat că o încărcare completă a acumulatorului lui i-MiEV consumă energie electrică în valoare de aproximativ doi euro.

Via | Mitsubishi

Comentarii (2)

  • schimbare
    Felicitari Mitsubishi! Si felicitari celor care vor indrazni sa aiba incredere in tehnologia viitorului.
    Simt ca traim schimbarea. Cine nu crede, mai povestim peste vreo 10 ani. :)
    3 0
  • BaditzaEx
    dezamagitor
    ma asteptam sa vad macar conceptul Dacia City sau roadster :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru