OFICIAL: Mitsubishi Lancer Evo XI va fi hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.10.2011
Osamu Masuko, preşedintele Mitsubishi, a declarat că viitorul Lancer Evolution va avea un sistem de propulsie hibrid şi că acesta a fost aprobat pentru producţie.

Viitoarea generaţie a lui Mitsubishi Lancer Evolution va fi echipată cu un sistem de propulsie hibrid, anunţă preşedintele companiei într-un interviu acordat englezilor de la Autocar. Proiectul a fost aprobat pentru producţie, iar versiunea de serie va fi gata în termen de patru ani. Cei de la Mitsubishi nu au dezvăluit detalii tehnice, dar primele sugestii ne arată un hibrid echipat cu un motor diesel, care l-ar scăpa pe Evo XI de regulamentele din ce în ce mai stricte în materie de emisii de CO2.

Inginerii Mitsubishi vor începe lucrul la proiect din 2012, iar ţelul lor va fi de a construi un model sportiv care utilizează şi un motor electric. Nivelul de cuplu ridicat oferit de propulsorul diesel şi de motorul electric integrat ar trebui să îi aducă lui Evo XI un timp 0-100 km/h foarte bun, mai mic de cinci secunde. Totodată emisiile de CO2 vor scade cu mult sub 200 grame pe kilometru.

Lancer Evo XI va avea o versiune îmbunătăţită a sistemului S-AWC de tracţiune integrală, iar frânele, direcţia şi sistemul de control al tracţiunii vor fi şi ele perfecţionate. Viitorul lui Evo a fost adus în discuţie de mai multe ori în ultima perioadă, fiind luată în calcul posibilitatea eliminării din gamă, cum a fost cazul cu modelele Ralliart.

Conducerea companiei nipone s-a răzgândit în urma răspunsului fanilor şi au decis că un asemenea model are un capital de imagine deosebit, ce nu poate fi ignorat. Tocmai de aceea, noul Evo XI va aduce un efect pozitiv asupra întregii game Mitsubishi, în special prin ambiţiile sale ecologice.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • Cristy
    INCREDIBIL!!!!!!!!! e aceasi masina...
    waw nu imi vine sa cred cate schimbari!!!!!!!!!
    zici ca e alta masina!!!!!!!
    1 10
  • Au plecat din WRC, au renuntat la Ralliart... ar trebui sa tina cu dintii de Evo si de ce le-a mai ramas din imagine.
    15 0
  • Diesel ...
    5 1
  • Blasfemie!
    7 0
  • Încă o legendă batjocorită...
    8 1
  • lancer
    posesor lancer
    marca asta e din ce in ce mai depasita...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru