Mitsubishi lansează la Paris versiunea europeană a electricului i-Miev

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.08.2010
Salonul Auto de la Paris va marca debutul versiunii europene a modelului electric Mitsubishi i-MIev. Pentru a putea fi omologat pe piaţa europeană, japonezul a primit o serie de modificări.

Esential

180 de Nm dezvoltămotorul electric al modelului i-Miev.
150 de kilometri este autonomia modelului i-Miev.

Mitsubishi a anunţat că va lansa în cadrul Salonului Auto de la Paris versiunea europeană a modelului electric i-Miev, cunoscut deja de public ca fiind primul vehicul electric de serie al japonezilor. Pentru a putea fi vândut pe Bătrânul Continent, modelul electric a suferit o serie de modificări la nivelul părţii frontale, necesare pentru a obţine omologările europene.

Constructorul asiatic a încercat să ţină cont şi de faptul că publicul european este ceva mai pretenţios, drept pentru care a operat şi o serie de modificări la nivelul habitaclului. Materialele folosite au crescut calitativ, consola centrală a fost revizuită, iar lista de dotări standard s-a îmbogăţit cu airbaguri laterale şi sistem de control al stabilităţii ASC.

După lansarea sa în cadrul salonului parizian, i-Miev va fi pus în vânzare pe 14 pieţe europene, începând cu luna decembrie. În ţări ca Italia, lista de comenzi a fost deja deschisă, însă preţul nu a fost momentan publicat.

Modelul japonez se poate lăuda cu emisii zero mulţumită prezenţei unui motor electric, capabil să dezvolte un total de 180 de Nm, ţinut în viaţă de un pachet de baterii cu o autonomie de 150 de kilometri.

Bateriile poate fi reîncărcate în proporţie de 80% în doar 30 de minute.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Ciurik
    Greseala
    Bateriile poate fi reincarcate! repedeee!
    1 3
  • Esential
    Esential: 35.000 de euro costa matizul asta
    3 3
  • Frunza de la Nissan ar putea avea mai mult succes
    3 1
  • @gica
    Eu ma bucur ca vad concurenta in domeniul auto electrice.
    Nu conteaza ca Nissan e mai bun sau E-cell sau altele. Ideea e sa avem de unde alege si (sper) ca acest lucru la duce la scaderea preturilor si la tot mai multe masini "verzi" pe strazi.
    5 1
  • pai ma refeream strict la pret vs. volumul masinii. Frunzulita pare mai mare si mai buna pentru o familie. Comparativ, asta pare (asa cum zicea Ion) un fel de matiz. In ceea ce priveste calitatea...cred ca aici cam toate vor fi cam la fel.

    si io sper sa avem de unde alege si ca urmatoarea masina sa fie una full-electrica
    1 0
  • mda
    unii habar nu au ce inseamna masina full electrica!! mergi degeaba cu ea...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru