Mitsubishi pregateste un model mini

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 21.04.2008
Japonezii de la Mistubishi anunta la Beijing ca pregatesc pentru 2010 o masina low-cost bazata pe modelul “i”.

La Beijing, Mitsubishi anunta dezvoltarea unui model low-cost bazat pe platforma unui mini. Mitsubishi se alatura astfel celor de la GM, Toyota, Volkswagen si Renault-Nissan care vor sa creeze o alternativa pentru Tata Nano.

Niponii intentioneaza sa incadreze viitorul model in clasa mini in Japonia pentru care exista o legislatie clara: cilindreea motorului trebuie sa fie pana in 660 cc iar dimensiunile caroseriei sa aiba valorile maxime de 3414 mm lungime si 1524 mm latime. Mistubishi comercializeaza deja in Japonia modelul “i” iar pe platforma acestui urmeaza sa fie dezvoltat viitorul model global, conform unor anumite surse.

Astfel, noul model va avea tractiune spate si se va comercializa in afara Japoniei cu propulsoare mai mari, cel mai probabil de 1.0 litri. Presedintele Osamu Masuko anunta ca viitorul model low-cost se va incadra la nivel global in clasa subcompactelor dar nu va inlocui actualul Colt, care va ramane superior. Presedintele Mitsubishi mai spune ca productia modelului va incepe din 2010 iar pricipalele piete vizate sunt cele din Europa si Asia. 

Via | Automotiv News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru