Miza pe GT: Kia pregăteşte o gamă completă de modele GT pentru a lupta cu Renault, Ford şi Peugeot

de Daniel Popescu
Vineri, 29.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia este determinată să-şi extindă radical gama de modele GT pentru a lupta mai bine cu maşini asemănătoare lansate de rivalii de la Peugeot, Renault şi Ford.

Constructorii caută noi nişe pe care să le exploateze pentru a atrage clienţi, iar Kia nu putea face excepţie de la regulă. Producătorul sud-coreean intenţionează să-şi extindă în mod agresiv gama de modele GT, după ce la Salonul Auto de la Frankfurt a prezentat Opel Optima GT.

Pentru moment, informaţiile despre performanţele pe care le vor avea aceste modele nu sunt cunoscute, mai ales că acestea nu vor fi dezvăluite înainte de Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an.

Presa belgiană vorbeşte însă de dezvoltarea unei sportive GT derivate din modelul Rio care să devină astfel un rival pentru Peugeot 208 GTI, Renault Clio RS sau Ford Fiesta ST şi care să beneficieze de puterea de 160 CP a unui motor turbo de 1.6 litri. Aceasta ar urma să fie disponibilă pe piaţă pentru clienţi începând din 2017, an în care urmează să fie dezvăluit şi noul Kia Picanto.

În plus, în gama GT ar urma să-şi facă loc şi un coupe în patru uşi.

Dezvoltarea acestei game îi va reveni lui Albert Biermann, care anterior a ocupat, printre altele, şi funcţia de vicepreşedinte de inginerie la BMW.

Via Moniteur Automobile

Comentarii (5)

  • Felicitari Kia. Nu de putine ori m-am gandit la achizitia unui model al acestui producator. Preturile sunt imbatabile vis a vis de calitate. Sunt multe modele care-mi fac cu ochiul, cum ar fi : Sorento, new Sportage, new Optima, Pro C'eed , Rio, Soul electric, Cadenza.
    12 18
  • Razica
    ce a prezentata la salon Automarket?
    "după ce la Salonul Auto de la Frankfurt a prezentat Opel Optima GT."
    7 3
  • Madalina Georgeasca Tateasca
    Daca nu sunt japonezi, e bine si cu coreenii. Dohhhhh

    Asa se intampla daca nu am viata personala. Am inceput sa vad doar oblic. Trollolololol
    9 6
  • Madalina Georgeasca Tateasca
    Am uitat sa zic ca tot germanii fac cele mai tari masini chiar daca polueaza in realitate cat toate automobilele care circula in UK. Sper ca voi fi rasplatit considerabil macar cu un 1.6 TDI ca sa par si eu in randul oamenilor sucari.u dupa atata lobby gratuit facut pe AM.
    2 5
  • lupte, batalii...
    Vrabia malai viseaza !
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru