Modă nouă în Franţa: benzinăriile low cost vin cu preţuri mai mici cu 5-10%

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.06.2011
Total, cea mai mare reţea de benzinării din Franţa, va schimba profilul unor staţii de realimentare. După ce se va reduce personalul, preţurile la pompă vor fi cu 10 cenţi mai mici.

Total, principalul comerciant de carburant din Franţa, a anunţat că va schimba caracterul unui mare procent dintre benzinăriile pe care le deţine în Hexagon cu scopul de a scădea preţurile şi motorinei. Conform planului, Total va automatiza benzinăriile şi va renunţa treptat la personalul uman, schimbările urmând să scadă preţul carburantului cu circa 10 cenţi pe litru.

Total a început să experimenteze acest tip de staţii de alimentare încă din aprilie 2010, când în oraşele Nantes, Havre şi Aix en Provence au fost "montate" 45 de benzinării automatizate. Conform primelor rezultate înregistrate de Total, vânzările din aceste puncte de realimentare au crescut, astfel că modelul va fi preluat şi generalizat.

Modelul pe care îl propune Total nu este unul nou pentru Franţa. ExxonMobil, proprietarul benzinăriilor Esso, a transformat jumătate dintre benzinăriile proprii în "staţii low-cost" de realimentare încă din 2006. Benzinăriile care au fost transformate au fost cele care nu dădeau randamentul optim, acestea revenind pe linia de plutire după ce preţurile carburanţilor la pompă au scăzut cu 10-15 cenţi pe litru.

via | Autotitre

Comentarii (4)

  • Pretul Corect:)
    Am vazut ca si la noi LUKOIL are pret de week-end mai ieftin cu 10 bani, e o mare diferenta ,dar e totusi un inceput.

    PS:Poate ar trebui sa revenim si noi la un pret CORECT de
    4,80-4,90 /Litru cred ca ar fi mai aproape de realitate.
    9 1
  • vali86
    asta e viitorul din pacate
    pe masura ce timpul trece si tehnologia se dezvolta oameni sunt inlocuiti de roboti (sisteme automate) asta va fi urmatoarea criza, cea a locurilor de munca
    19 7
  • Statii automate cu preturi mai mici deja sunt si la noi in tara ( 4 la numar ) : Tg. Mures , Sibiu , Braila si Craiova ( se numesc Automat ) .
    4 0
  • Cristi
    @vali86
    exista totusi un echilibru: cineva trebuie proiecteze, sa faca linia de productie si apoi intretinerea acestor sisteme automate.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru