Model 3 nu a intrat în producţie, dar Tesla se gândeşte deja la viitorul Roadster: va fi mai rapid şi mai mare

de Daniel Popescu
Marti, 17.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla se gândeşte la lansarea unei noi generaţii pentru modelul Roadster, iar oficialii companiei anunţă şi primele detalii despre acesta: va fi mai rapid şi mai puternic decât predecesorul său.

Tesla Motors are misiunea dificilă de a onora cele aproximativ 400.000 de precomenzi pentru Model 3, iar producţia este programată să înceapă spre finalul anului 2017.

Compania încearcă în prezent să găsească cea mai bună soluţie financiară pentru a-şi respecta propriile termene limită ambiţioase, însă în paralel se gândeşte şi la lansarea unei noi generaţii pentru Roadster, primul model al companiei, care a fost produs între 2008-2012.

Anterior, singurele detalii cunoscute vizau o posibilă lansare în 2019, însă managerul Tesla pentru ţările nordice a dezvăluit şi alte informaţii interesante în cadrul unei conferinţe care a avut loc în localitatea suedeză Goteborg. "Ne-ar fi plăcut să construim mai multe exemplare (n.r - din prima generaţie). Dar, dacă nu ne mai ascultă nimeni acum, atunci probabil vă voi spune că îl vom produce din nou. Va arăta un pic diferit, va fi un pic mai rapid şi un pic mai mare", a declarat Peter Bardenfleth-Hansen, managerul Tesla pentru ţările nordice.

Urmareste Automarket
Până la lansarea noii generaţii, Tesla încearcă să-i păstrezi mulţumiţi şi pe actualii proprietari ai primei generaţii.
Producătorul a lansat în sistem de precomandă o baterie nouă cu capacitatea de 70 kWh produsă de LG care costă 29.000 de dolari. Teoretic, pachetul ar fi trebuit să includă şi un nou kit aerodinamic pentru reducerea forţei de rezistenţă a aerului, dar şi cauciucuri noi pentru o rezistenţă mai scăzută la rulare. Aceste două opţiuni nu sunt însă disponibile pentru moment.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Octavian
    Parca vad ca in 2 ani Tesla va fi scoasa la vanzare si o va prelua un gigant auto.
    8 6
  • Tesla Roadster a fost un esec.
    15 4
  • george
    Ei nu sunt in stare sa se tina de o promisiune si deja se gandesc la altele? Frate, astia n-au auzit vorba aia ca cine alearga dupa 2 iepuri, nu prinde niciunul?
    8 1
  • @george, asteapta pana in 2017 si vezi daca s-au tinut sau nu
    1 3
  • @lorinczi.thomas
    Tesla vrea sa produca deabia JUMATATE DIN PRECOMENZI Model 3 în 2017, dar "admite că ţinta ar putea fi imposibil de atins"
    http://www.automarket.ro/stiri/ambitii-nerealiste-tesla-vrea-sa-produca-200000-de-unitati-model-3-in-70871.html
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru