Modelul de 2.500 $: 35 CP, 70 km/h

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.01.2008
Au aparut primele date tehnice ale modelului Tata de 2.500 de dolari, cel mai ieftin din lume.

Esential

35 de cai este puterea motorului amplasat in partea din spate.

Tata Motors va prezenta joi cel mai ieftin model din lume, estimat la un pret de 2.500 de dolari, redefinind standardele din industria auto privind costurile de productie, prin eliminarea unor caracteristici considerate, in general, esentiale la constructia unui vehicul.

Viitorul model va fi propulsat de un motor de 35 cai putere, amplasat in partea din spate. Fiind prima informatie de ordin tehnic, trebuie sa spunem de la inceput ca cea mai ieftina masina din lume va avea si cea mai slaba echipare si performanta. International Herald Tribune continua linia dezvaluirilor in cazul modelului de 2.500 de dolari remarcand ca portbagajul acestui automobil Tata va avea dimensiunile unei serviete.

Modelul pregatit de Tata nu este echipat cu radio, servodirectie, geamuri electrice sau aer conditionat, avand un singur stergator de parbriz. Povestea celui mai ieftin autoturism la nivel mondial nu cuprinde inovatii spectaculoase, ci mai degraba masuri drastice de reducere a costurilor de productie, prin utilizarea unor componente auto mai ieftine, cum ar fi un vitezometru analog, in locul unuia digital.

Viteza maxima a vehiculului de 2.500 de dolari este de 70 km/h.

Aducerea acestui model in Europa este pusa sub semnul intrebarii de emisiile poluate si gradul de siguranta. "Aceasta lansare elimina, in principiu, toate prejudecatile participantilor din industria auto cu referire la structura costurilor. In urmatorii cinci pana la zece ani, industria se va schimba integral", a spus Daryl Rolley, seful operatiunilor nord-americane si asiatice in cadrul companiei Ariba, care furnizeaza componente pentru Tata Motors, BMW sau Toyota, transmite Mediafax.

Taguri: Tata

Comentarii (39)

  • sfera96
    oricum ...
    cu 3500 iei un smart second si e mult mai buna decat asta ,
    0 0
  • tritza fanitza
    3.500???smart????
    de unde ca iau si io 2ua bucati
    0 0
  • Un priceput
    Stergator
    Sa presupun corect ca unicul stergator este manual, deoarece bateria masinii este de fapt una de telefon mobil?
    0 0
  • sfera96
    poti lua 5
    din jermania www.mobile.de , ;) , gasesti si din prima serie (faruri ovale) de smart si din a 2a (2 ovale)
    0 0
  • Vreau si eu ... tot 2
    Functionale, nu?
    0 0
  • marius
    chiar azi am vazut smart
    azi am vazut un smart de vanzare din 2001, cerea 6500 euro pe el
    0 0
  • Dragos
    Auto 2500 EUR
    Tot Loganul e mai bun!!!!!!
    0 0
  • Florin
    prostii
    o fi buna si masina asta de dus in stanga-dreapta...si cand nu mai merge o bagi in portbagaj la Logan, ca cica e incapator....si cu smartu...iacs...euro3, mic, ajungi in o gramada de bani acasa cu el...da fiecare cu gusturile lui..
    0 0
  • Cat o berlina
    M
    Dragilor, Berlineza costa cam 3200 USD in anii '90 cu tot cu taxe, deci cat rahanul asta indian; cu portbagaj generos si doua stergatoare incluse. Asa ca nu stiu de ce va mirati.
    In plus spre deosebire se Smarturile cu pricina (intr-adevar gasesti din 98-99 la banii astia) probabil ca indienismele pot fi mesterite cu patentul in fata blocului. Oricum in India se conduce cu volanul pe dreapta asa ca nu poti aduce nimic din Europa Continentala (presupunand ca ar fi investitori dispusi sa achizitoneze si sa transporte cantitati suficient de mari incat business-ul sa fie rentabil).
    0 0
  • simteam nevoia sa ma bag in seama :))
    stiti..prost o sa fie ala care cumpara asa ceva nu ala care o fabrica. va datzi seama ca o sa arate ca o cutiutza de conserve. nu stiu daca a-ti vazut vreun episod din top gear..au dezbatut si ei problema automobilelor mici [foarte foarte mici] si sunt PENALE. asa k nu are rost..mai bine imi iau scuter..da si cu ala imi e jena. nu vad de ce ash cumpara o porkrie de mashina noua [cu piese ieftine si fara nik pe ea] in locul unui tico :)). makr ala are 2 stergatoare si radio pe el [si mai arata a mashina]. ma rog sa nu o aduca in europa..toti copii astia or sa isi cumpere, probabil k la o putere de 35 de cai nu ai nevoie de permis :)).
    0 0
  • xdrtfgyhun
    @sfera96
    sunt multi ca tine care-si iau teapa cu site'u ala ? Daca vrei iti poti sa te uiti si pe autoscout24.de ... sunt chiar mai multe tzepe daca vrei ! :>
    0 0
  • redundant
    ha ha
    prost e ala care cumpara, nu ala care vinde
    cei cu dacia 1310 vor fi niste smecheri pe langa cei cu masina asta :)
    0 0
  • catser
    nu mai aberati
    masina nu este pt piata europeana, este pt piata asiatica (India, China ), unde pt o mare parte a populatiei, principalul mijloc de locomotie este inca bicicleta sau risca...
    0 0
  • pentru "nu mai aberati"
    pentru "nu mai aberati"
    citez: "este inca bicicleta sau risca... " :) corect = ricsa :) http://www.clopotel.ro/utile/dictionar/ricsa_pousse-pousse_rickshaw_rikscha.html
    0 0
  • victor
    esti varza!!!
    unde naiba iei u cu 3500 un smart second?!daca nu cunosti preturile nu mai vb!!!nici neinmatriculat nu il iei la 3500....
    0 0
  • Masina sau motoreta
    Din articol nu prea reiese bine daca e masina sau motoreta. Rog lamuriri :)!
    0 0
  • kata87
    vitezometru analog
    vai... dar unde am mai vazut asa ceva??? nici makar 90% din masini nu au tot d'asta cumva?? alte "inovatii"? un singur stergator am vazut si la Mercedes... mai spuneti-ne cum credeti voi, dupa mintea voastra de nestiutori, ca or sa scoata aia masina mai ieftina.. astept articolul de joi!!
    0 0
  • URAGANU
    idioti
    Se vede ca nici jumatate din voi n-ati iesit din Romania nici macar o data sa vedeti cum stau treburile afara. Smart se achizitioneaza din Benelux-Germania-Elvetia cu 1900-2000 euro SH de acolo cu taxe drum etc + 1000 euro + formalitati de aici 100-200 euro max. Mai iesiti dracu in lume ca vorbiti in necunostinta de cauza ca niste batuti in cap.

    Tata Motors sa se duca in puscarie cu modelele lor care se pare ca-s facute sa reduca numarul de soferi (prin expunerea la accidente), nu sa-l creasca. Imaginati-va ca va izbeste un X5 mergand cu 70km/h cand sunteti intr-un rahat d-asta si daca va veti gasi gapul intre fese atunci bucurie mare.
    0 0
  • Uragan intr-un pahar cu apa chioara
    Stimate domn cu X5ul si cu masina indiana, ia povestiti-ne despre accidentul de acum vreo 2 saptamini, cind soferul unui Audi (A4 parca) a decedat dupa tamponarea cu O DACIE BERLINA DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU!Dupa asta, soferul Daciei dadea explicatii live si intreg-nevatamat.
    Adevarul ca oamenii ca dvs., care discuta doar de la nivelul unui X5 si cunosc atit de bine piata auto europeana, spre deosebire de "jumatate din voi n-ati iesit din Romania nici macar o data sa vedeti cum stau treburile afara", nu au timp sa se uite pe la stiri dupa accidente stupide.
    Sa fiti atent cum veti circula cu Smartul ala de 2000 Euro.Cind vi-l veti lua, bineinteles.
    0 0
  • Maliku
    2500 $ pt 35 CP?
    Daca iei o dacie din '85,o tunezi un pic mergi la groapa cu gunoi si iei si un frigider stricat sa ii faci un aer conditionat faci o masina de 1500 $ de 65-75 CP,care zboara pe langa o Tata de-o invarte in loc,este si mai rezistenta si are portbagaj cat 10 serviete nu una.si daca o vinzi la 2500 $ mai iesi cu 1000 in plus.
    0 0
  • gigiteava
    Auziti???? Se cipeaza??? :))))))
    0 0
  • marius :)
    LOL :)))
    adevaru` e ca pentru piata indiana e o mana cereasca :P ...nu comparam "scuteru" asta cu Loganurile noastre(superioare de altfel) :)))
    0 0
  • vorbiti aiurea ...chiar ar fi ceva int o masina de asta ..prin oras e perfecta, ...eu unul as lua una ,de mers prin oras ..dar romanu cume nascut in bmw passat si vectra .cam greu ., :) sa fie de acord cu o astfel de masina
    0 0
  • cineva
    mai fratilor...luati'va voi loganuri si gata.
    @ nenea ala care a zis ca nu umblam prin lume: du-te tu in asia si uitete acolo cu ce se circula. iti garantez eu ca masina asta ar fi ideala pentru ei...
    0 0
  • pentru catser
    RICSA,GOGULE,NU,RISCA!!!
    0 0
  • Un singur stergator
    Masina mea, Mercedes 190E are un singur stergator. Este super cool sa-l vezi in actiune. Asta nu inseamna ca si indienii fac un singur stergator cu stil. Mie chiar imi pare rau ca Mercedes a renuntat la ideea unui singur stergator.
    0 0
  • cristi
    Ce de europeni p-aci
    Mama s-au umplut forumurile de din astia umblati prin vest. Vedeti draq sa nu va impiedicati de cat mergeti cu capul pe sus. ati reusit sa pasiti si voi de cand s-a terminat cu vizele prin vest si acum va vedeti mari "comunitari". uitati ca va inchinati inainte ca la icoana cand vedeati la cineva viza schengen pe pasaport. pute europa de-alde voi. cat despre cheltuieli se vede ca sunteti inca paraleli cu cheltuielile. daca stai sa pui la calcul si transport si combustibil si numere si asigurare si inmatriculare la noi va duce cat o masina din tara. in fine nu mai are rost sa vorbim de toti bisnitarii care in lipsa de idei de a-si castiga banii in tara se duc sa faca bisnita cu masini pe care altii nu mai dau 2lei(pardon Euro) pe ele si se dau mari umblati prin occident cand de fapt ei nu vad decat autostrazi. discutia era legata de autoturismul minune al indienilor. sincer nu stiu cum va fi acesta insa cred ca va fi un succes atat pentru piata din asia cat si pentru marile metropole europene unde necesitatea te duce la cumpararea unei masini cat mai mici special pentru acest lucru. tinand cont ca in oras nici nu ai unde sa fugi cu mai mult de 50km/h viteza si puterea mi se par mai mult decat de ajuns. la fel si portbagajul. Nu vad ce altceva sa ai mai mult de carat la servici decat o mapa/servieta/poseta etc.
    Tinand cont de puterea de 35cp probabil ca o sa aiba si un consum foarte mic ceea ce e un avantaj enorm pt. oras. Firma tata din punctul de vedere al masinii care am testat-o luna trecuta (o camioneta double cab) mi-a lasat o impresie placuta si neasteptata. Am testat modelul de mai sus pe macadam si chiar se comporta bine. La stilizare stau cam prost in sensul ca materialele folosite sunt modeste si o si arata. Insa din punct de vedere tehnic mi s-a parut super ok. pretul sa nu mai spun ca este cu 10.000E mai mic decat aceeasi varianta de la toyota. iar garda la sol mi s-a parut mult mai mare decat la alte auto tot-teren. Motorul care din cate am inteles este de peugeot se comporta bine, dezvolta cam putini cai pentru ditamai hardughia(doar 90cp) insa gestioneaza bine cuplul motor. Daca si mini-car-ul de oras o sa fie la fel de bine facut ca si camioneta inseamna ca indienii sunt chiar seriosi in ceea ce fac.
    0 0
  • gigiteava
    da totusi se cipeaza????
    0 0
  • milioane de masini...
    ce m-am distrat....
    atat fun intr-un forum...toti le stim pe toate si toti putem sa ne luam bmw si mercedes... eu ma bucur ca apare concurentza la masini.. mai intai ieftine si proaste, apoi ieftine si din ce in ce mai scumpe... ca fratilor...daca nu ati mai fost demul intr-o reprezentantza de mercedes bmw si audi, va spun ca sunt modele de masini de 60, 70 000 de euro... sa nu mai vorbim de modele de 300 000 de euro... cred ca e oarecum mult sa dai pe un seria 5 60.000 de euro... care face ce???? merge singura si iti face de mancare?? nu. are acelasi scop cu masina lu Tata de 2500 de dolari... scopul masini era un TRANSPORT mai rapid...dar s-a transformat in statut social... am bmw sunt ciumeg..am dacie sunt lake... cea mai buna masina este cea de care te folosesti la nevoie... dar putini isi mai cumpara masini pentru ca au nevoie. e un trend, iar asta face ca pretul sa te bucure ca exista mersul pe jos. asta pentru cei ca mine care au o facultate si multi km facuti pe jos...
    0 0
  • milioane de masini...
    corectez
    ieftine si bune nu scumpe. ( ma contraziceam singr)
    0 0
  • asmaticu
    Unde esti tu Trabby?
    pai raposatul Trabant parca la 26cp prindea 90-100 si caram 1/4 din piatza cu el. Ar trebui sa cumpere licentza...
    0 0
  • robert
    daaaaaaaa!
    cred ca sunt bune pentru scoli...in loc de microbuze de tot soiul, sa dea la copii "masinuta" asta,cred ca intra si caietele si cartile in "portbagaj"
    0 0
  • conducator de masini
    taraboanta indiana
    mie imi place...da de lucru la o parte a omenirii care sta mai bine cu ganditul decat cu "materialul"...deci, pentru ei e bine...cine cumpara o sa vada si ne spune si noua !
    0 0
  • George
    Pentru toti socialistii de pe aici care considera ca masina e facuta doar sa te care de la pct. A la pct. B: urcati-va va rog cateva zile intr-o masina de 60.000 de euro si dupa aia mai vorbim.
    0 0
  • 2500$?
    merita sa continue productia la lastunul nostru!
    0 0
  • milioane de masini...
    ptr george...
    m-am urcat io si in masini de 100 000 dar e o imbecilitate cand stai intr-un apartament de 50 000 iar aceasta masini nu te duce decat de acasa la birou...
    0 0
  • George
    Aici cam ai dreptate, trebuie sa recunosc. Daca doar te plimbi prin Bucuresti, orice masinuta cu frane bune si sistem decent de climatizare isi face treaba. Ca nu or fi nebuni romanii sau parizienii. Dar cand scoti jucaria la drum lung si mai si faci semn cu farurile sa se dea fraierii la o parte, asta in conditii de ceata si drum alunecos, eu zic ca e nebunie si sinucidere curata. Or cei mai suparati pe DN-uri sunt matizarii si loganistii (statistica personala), adica exact cei care ar trebui sa se fataie doar de acasa la birou, sau cel mult sa iasa la drum lung cu decenta si chibzuinta.
    0 0
  • tot pt. george
    am mers si cu masini scumpe si pot sa spun ca poti face ceva pe unele din ele .ca vb de masinuta asta mica ...nu e sigura ea ,dar am vazut si masini de zeci si sute de mii de euro izbite in stalpi,ziduri etc din cauza SOFERILOR FOARTE BUNI.o sa vedem cat de buna va fi masinutza
    0 0
  • George
    Ai dreptate, depinde enorm si de sofer. Ref. la masinuta, as lua imediat una pentru sotie daca o baga in RO.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru