Moment istoric: Skoda a reușit să producă un milion de mașini într-un singur an

de Bogdan Mirică
Marti, 16.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La 119 ani de la înființare, Skoda a reușit să producă un milion de mașini într-un singur an. Performanța a fost consemnată la fabrica mamă din Mlada Boleslav.

Anul 2014 este unul record pentru Grupul Volkswagen și, implicit, pentru brandurile aflate sub umbrela sa. Printre mărcile care au dus-o foarte bine anul acesta se numără și Skoda, care tocmai a reușit să producă un milion de mașini într-un singur an. Este un prag istoric, pe care Skoda îl depășește pentru prima oară în cei 119 ani de existență.

Cehii au produs un milion de mașini la nivel mondial, însă motorul acestei performanțe s-a aflat tot la Mlada Boleslav, în fabrica mamă. Motiv pentru care aici a și fost produs exemplarul cu numărul un milion. Este vorba despre un exemplar al noii generații Skoda Fabia, în varianta de caroserie hatchback, propulsat de un motor 1.2 TSI de 105 cai putere și vopsit în culoarea Alb Moon. Vestea vine la numai o zi după ce Mlada Boleslav a introdus pe linia sa de asamblare și varianta break: Skoda Fabia Combi.

Skoda Fabia Combi a intrat oficial în producţie

Esential 1.000.000 de mașini a produs Skoda într-un singur an.
Performanța de anul acesta se datorează în primul rând gamei întinerite și creșterii vânzărilor pe toate piețele.
De altfel, luna noiembrie a acestui an a fost cea mai bună din istoria Skoda. De la căderea "cortinei de fier" și alăturarea la Grupul Volkswagen, în aprilie 1991, Skoda și-a crescut de șase ori vânzările. În prezent, gama sa însumează șapte produse, de la numai unul în 1991.

”Pentru prima dată în istoria de 119 ani a companiei noastre, Skoda a depășit astăzi pragul magic de 1 milion de automobile produse într-un singur an. Un punct de referință pentru companie, de care toată echipa poate să fie mândră. Nu ne vom mulțumi cu acest succes. Skoda va continua să crească”, a declarat Winfried Vahland, președintele Consiliului de Administrație Skoda.

Comentarii (10)

  • Frumos, se vand bine in Europa, piese gasesti destule, preturi bune de achizitie, preturi bune la intretinere, motorizari pentru orice nevoie.

    Saptamana trecuta s-o cam spulberat mitul ca Opelul se intretine ieftin. Are piese mai scumpe ca la VW in multe cazuri, iar Skoda are piese mai ieftine de VW.
    Imi pare oricum rau de Seat ca nu a produs nici macar 50% din productia Skoda.
    15 11
  • problema nu e cat produci...ci cati fraieri gasesti sa-ti vinzi marfa...dar,bravo si o spun cu toata admiratia:VAG e ......fffffenomenal la ...capitolul...asta.
    15 15
  • mishazaitev
    La cat de frumos a evoluat marca aceasta in ultimii ani, era de asteptat. Cehii au de ce sa fie mandrii! Jos palaria!
    6 2
  • @ ScorpyonVAG
    Diferenta in Europa intre Skoda si Seat nu este foarte mare, avantajul enorm al marcii Skoda fata de marca Seat venind din faptul ca produce local in China, India ( in India modelele echipate cu motorul 1.5 TDI in 4 cilindri special dezvoltat pentru piata indiana sunt foarte populare ) si Rusia acolo unde marca Seat nu este prezenta ( recent si-a anuntat retragerea din Rusia, ceva de asteptat daca nu produci local, taxele de import fiind enorme in Rusia ) . Skoda vinde anual in China si India peste 400,000 de masini .
    5 1
  • antonny
    una e sa produci si alta e sa vinzi
    3 12
  • Cine zice ca una e sa produci si alta e sa vinzi inseamna ca nu a achizitionat o masina noua in ultimii ani.

    In prezent clientul isi comanda masina pe care o primeste dupa luni bune. Stocurile sunt minime si reprezinta in general masinile din reprezentantele auto.
    12 1
  • Vasilica
    Eu am stat 3 luni pana sa imi vina masina din Japonia, dealerul nu tine stocuri mai ales daca trece de 20k.
    11 0
  • mishazaitev
    Antoane tata, asta a fost tare! Pai tu crezi ca intr-o economie de piata mai produce cineva doar de dragul raportarii unei productii enorme? Crezi ca mai suntem in CAER-ul anilor '80?
    10 0
  • Despre ce masina e vorva Vasilica?? se fac niste statistici de vanzari etc..si pe baza asta se produc! nu produc doar cand au comenzi!! usorrrr ca e nu chiar asa!! in parcarile fabricilor sunt miii de masini! daca un dealear fomist de la noi nu isi permite sa tina pe stoc decat cateva modele asta nu inseamna ca toate masinile se fac pe comanda!!!!in rest se produce dupa statisticile de vanzare economie etc!! sunt departamente care se ocupa cu asta!
    1 5
  • Ai asteptat 3 luni masina din Japonia? Scuza-ma,dar trebuie sa fii stupid sa faci asa ceva.
    In alta ordine de idei,acum,daca muschiu' meu vrea,ma duc si-mi iau omasina noua,de care vreau.Intr-o ora sunt cu ea innapoi acasa.
    Vai de capul vostru!
    Amaratii astia de la skoda au produs un million de masini intr-un an,iar superman-ii (sau supermen) de la mazda au avut nevoie de 12 ani .....
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru