”Monstruoasa coaliție”: Ford, Subaru, Mazda, PSA, Suzuki și Toyota se unesc împotriva Apple și Google

de Bogdan Mirică
Joi, 05.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a lupta împotriva intruziunii Apple și Google în mașinile actuale, mai mulți constructori auto și furnizori au format o alianță care va da naștere unui nou suport multimedia pentru telefoanele mobile.

În condițiile în care tot mai mulți constructori oferă suport pentru Apple CarPlay și Android Auto, influența giganților din domeniul telefoniei mobile pare să acapareze interioarele mașinilor.

Pentru a lupta împotriva acestui curent, mai mulți producători auto au decis să își unească forțele pentru a dezvolta soluții multimedia pentru mașinile viitorului. Ford, Subaru, Mazda, Peugeot și Citroen, Suzuki și Toyota vor forma un parteneriat denumit SmartDeviceLink Consortium.

Acesta va căuta să ofere noi soluții de conectare pentru telefonele mobile pe mașinile care urmează a fi lansate. Sistemul pe care îl vor dezvolta producătorii va fi construit pe baza software-ului Ford AppLink, întrucât acesta oferă deja versiuni ale popularelor aplicații Pandora, Spotify, iHeartRadio și AccuWeather.

Esential 2018 este anul în care Ford ar urma să introducă noul sistem multimedia cu suport propriu pentru telefoanele mobile.
Membrii parteneriatului susțin că viitoarea platformă va oferi o experiență prietenoasă și comună pentru modelele Ford, Subaru, Mazda, PSA, Suzuki și Toyota.
Spre deosebire de Apple CarPlay și Android Auto, constructorii și creatorii aplicațiilor pot opera modificări în interiorul sistemului.

Pentru că SmartDeviceLink Consortium are la bază tehnologia Ford, Ovalul Albastru ar urma să beneficieze primul de acest sistem. Oficialii Ford promit ca dată de lansare anul 2018.

Alianța constructorilor va fi întărită și de mai mulți furnizori, nume grele ca Elektrobit Automotive, Luxoft Holding și Xevo fiind deja pe listă. De asemenea, Harman, Panasonic, Pioneer și QNX au semnat scrisori de intenție pentru a se alătura grupului.

via automotivenews

Comentarii (5)

  • Arogantul
    Uau, ford care abia e capabil sa dezvolte ceva pe plan multimedia vrea sa atace apple si android.
    Asta e gluma de 1 aprilie care a scapat pe net prea devreme?
    22 14
  • razorsbk
    O mizerie de coalitie. In loc sa mearga cu avansul tehnologic se gandesc ei sa faca un sistem closed source la fel de inutilizabil ca pana acum. Ce era asa greu sa bage un carplay sau android auto sau chiar Android pus precum Maserati si alti producatori.
    17 9
  • ford cei care au facut dezastruoasele sisteme sync, vor sa atace marii giganti care stiu sa faca software
    20 6
  • Pentru ca ce stiu Apple sau Google despre multimedia si telefoane in comparatie cu Ford, Subaru, Mazda, PSA, Suzuki sau Toyota. Ca doar n-au facut vreun player audio-video sau aplicatii user friendly mai bune decat cei din "monstruoasa coalitie". Aaa...stai putin... Naspa.
    4 12
  • "Oficialii Ford promit ca dată de lansare anul 2018."
    Măi, oamenilor care scrieți articole, vă mai verificați ce scrieți? 2018 a fost acu' 3 ani, ce căutați in 2021 cu articolul ăsta?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru