Morgan a confirmat dezvoltarea unui model cu trei roţi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Englezii de la Morgan vor folosi un motor Harley Davidson şi o transmisie de la Mazda pentru a crea primul lor model modern cu trei roţi. Debutul este pregătit pentru vara lui 2011.

În urmă cu câteva zile vă anunţam că Morgan pregăteşte un model cu trei roţi. Constructorul britanic nu am mai produs asemenea modele de mai bine de şapte decenii, dar revenirea se anunţă a fi cel puţin interesantă. Noul model a fost anunţată de sora lui Charles Morgan şi promite să devină un vehicul deosebit. Ca orice Morgan, vorbim de o serie limitată de producţie, iar specialiştii din industrie estimează că fiecare exemplar va costa în jur de 50.000 de euro, în timp ce rata de producţie anuală va fi de 800 de unităţi.

Potrivit francezilor de la Caradisiac, Morgan Three Wheeler va fi echipat cu un motor Harley Davidson V-Twin de 1.800 centrimetri cubi. Motorul respectiv va oferi 100 CP, iar masa redusă a acestuia îi va ajuta pe englezi să aibă un model care va avea doar 500 de kilograme. Viteza maximă a acestuia este estimată la 185 km/h, în timp ce accelerarea de la 0 la 96 km/h durează aproximativ 4.5 secunde. Nu este clar ce soluţii tehnice vor aborda englezii pentru mărirea stabilităţii şi a manevrabilităţii.

Mazda va furniza transmisia noului model de la Morgan, deci vom avea o alăturare de forţe cel puţin interesantă.

Pe de o parte, avem de a face cu motorul celebru pentru sunetul distinctiv şi puterea ridicată oferit de cei de la Harley Davidson, în timp ce Mazda va furniza o cutie de viteze care va trebui să îmbine un motor de motocicletă cu o caroserie de automobil. Soluţiile tehnice utilizate ar trebui să fie cel puţin ingenioase, iar debutul va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Via | Caradisiac

Comentarii (9)

  • Eronat
    Nici un experiment cu 3 roti nu a avut si nu va avea succes si randament , vezi predecesorii si comportamentul dinamic al acestora.
    1 1
  • Claudiu
    Acest model cu trei roti va aparea pentru a micsora media emisiilor modelelor Morgan
    Britanicii de la Morgan trebuie felicitati pentru ingeniozitatea lor, pentru ca motivul real pentru care va aparea pe piata acest model este coborarea mediei emisiilor modelelelor Morgan pentru a satisface noile norme de poluare . Intr-o situatie similara cu Morgan se afla si Aston Martin, dar solutia aleasa de Aston Martin ( modelul Cygnet bazat pe Toyota IQ ) este mai putin inspirata si cu siguranta va afecta imaginea de marca Aston Martin . Ieri, Toyota a anuntat ca va rechema in service modelul IQ pentru a rezolva o problema la sistemul de directie .
    9 0
  • ma intreb.........
    oare de ce Morgan nu foloseste un motor de motocicleta dezvoltat de BMW Motorrad?????
    celelalte produse Morgan au motoare BMW de ce nu si acest model tripod??
    0 0
  • Alex Radoi
    Probabil e chestie de costuri, ca altfel nu vad de ce n-ar folosi tot de BMW. Nu ma pricep la motoare dar nu cred ca un motor BMW e mai slab decat un Harley.
    1 0
  • Octavian
    nu e adevarat ca toate modelele pe 3 roti au probleme. Vezi T-Rex (masina nu dinozaurul :P )
    0 0
  • dilema alora cu motoarele
    Poate ca motorul in V de la GD este mult mai usor de "ascuns" sub caroserie decat un boxer de la bmw, desi motoarele bavarezilor au cilinderee mai mica. Vorbim de motoare de motocicleta.
    0 0
  • erata
    HD SI NU GD
    0 0
  • Alex Radoi
    @mihai
    Asta in cazul in care majoritatea ar stii ce inseamna "erata" sau ca provine de la carti :))))))
    1 0
  • @alex radoi
    -:). Partea cu "erata" e grea .... Ar fi de dorit ca majoritatea sa cunoasca diferenta dintre un motoe in V si unul in boxer . Dar daca ai fi pus problema in felul asta ss-ar fi gasit unii care sa zica "bine ba ca esti tu destept" !!!! -:).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru