Morgan confirmă versiunea de serie a hibridului diesel LifeCar

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.08.2010
Morgan a anunţat că în viitorul apropiat va lansa două noi modele. Unul dintre ele va fi versiunea de serie a conceptului LifeCar, capabilă să ofere o autonomie de 1600 de kilometri.

Esential

1600 de kilometri autonomie va oferi versiunea de serie a modelului Morgan LifeCar.

După ce a impresionat publicul de la Peeble Beach cu noua sa creaţie Eva GT, Morgan promite publicului un nou model în următorii ani. Contructorul de nişă vrea să abordeze în forţă segmentul vehiculelor exotice cu veleităţi ecologice şi promite o reiterare a conceptului LifeCar.

Anunţul a fost făcut de acelaşi Charles Morgan, fondatorul companiei, care a declarat că în următorii ani va fi lansat LifeCar2, un model bazat pe conceptul cu acelaşi nume, prezentat în 2008. Deşi este puţin probabil ca versiunea de serie să păstreze similarităţi cu conceptul expus în urmă cu doi ani, ne putem aştepta ca Morgan să nu abandoneze liniile de coupe cu aspect modernist.

Socotind după relaţia de colaborare legată cu BMW, de la care britanicii au împrumutat propulsorul bi-turbo pe benzină, ne putem aştepta ca şi acest proiect să se bucure de ajutorul bavarezilor. Potrivit unor surse neoficiale, LifeCar2 va adopta un tren de propulsie compus dintr-o unitate electrică şi un motor diesel cu trei cilindri, cel mai probabil creat în laboratoarele BMW.

Ansamblul hibrid îi va permite modelului să atingă o autonomie maximă de 1600 de kilometri.

Morgan nu se va opri însă aici. Următorii ani promit un nou model în gama constructorului de nişă, descris de designerul Morgan, Matt Humphries, ca fiind o apariţie extremă, destinată doar escapadelor de weekend, cu un tren de propulsie hibrid.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Vasilon
    Si BMW are de la PSA asa ca ce sa mai zicem............
    0 5
  • Ia motoru , vrei si tu ?!! Cate vrei ?!! Stai calm ca iti mai dau si tie, si tie si la toata lumea. Asa se intampla cand esti motoristul nr 1.
    5 0
  • @Vasilon
    vasilon tu furi curent.....cum sa aiba bmw de la peugeot???? au inceput o colaborare prin care bmw da peugeot-ului motoare...nu mai vb de pe pereti...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru