Motive de sărbătoare la Nissan: 5 ani, 200.000 de unități vândute și 2600 de drumuri dus-întors până pe Lună pentru electrica Leaf

de Mircea Meşter
Joi, 10.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf este oficial cel mai vândut model electric din lume. Cifrele adunate de modelul mărcii japoneze sunt cu atât mai interesante cu cât sunt adunate economiile de carburant și de CO2 realizate de clienții care au ales electrica Nissan.

Începuturile umile ale vânzărilor de mașini electrice la nivel mondial încep să devină amintire pe măsură ce mașinile cu emisii zero încep să adune volume serioase de vânzări la nivel mondial. Iar cea mai vândută astfel de mașină, Nissan Leaf, sărbătorește în luna ianuarie 5 ani de la lansare și 200.000 de unități comercializate în această perioadă.

Conform celor de la Nissan, exemplarele Leaf vândute până acum au totalizat două miliarde de kilometri rulați fără emisii de gaze și substanțe poluante sau cu efect de seră, ceea ce echivalează cu 2600 de drumuri dus-întors până pe Lună. În total, clienții lui Leaf au economisit aproape 330.000 de tone de dioxid de carbon care astfel nu a mai intat în atmosferă.

Colaj aniversar realizat de Nissan din fotografiile proprietarilor Leaf din toată lumea.

Statisticile de vânzări arată că SUA, Japonia și Europa au adunat 90% din totalul de exemplare Leaf vândute în cei 5 ani de la lansarea mașinii.

Cei mai mulți posesori de Leaf se află de departe în Statele Unite (90.000 de unități achiziționate), pe listă urmând Japonia (50.000) și Europa (40.000).

via Nissan

Comentarii (1)

  • deci fatza asta "ciudat" merge la vanzari!?

    dar s-ar impune o modernizare a designului, nu modificare ci doar un up-date
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru