Motive Industries intra in cursa pentru 10 milioane $

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Motiv Industries a prezentat presei imagini si informatii legate de automobilul cu care spera sa castige marele premiu.

Esential

10 mil. $ e premiul pentru cei care vor construi un automobil cu consum de doar 2.3 l/100km.

Premiul de 10 milioane $ oferit de Fundatia X Prize starneste interesul a tot mai multor echipe de ingineri sau chiar al unor companii din industria auto. Printre echipele care si-au anuntat intentia de a construi autovehiculul economic se gaseste si Motive Industries, o companie canadiana specializata in Transporturi Speciale, cu proiectul BEHEV (Battery Exchange Hybrid Electric Vehicle).

Imaginile prezentate de Motive Industries infatiseaza un hatchback cu design atractiv care va avea structura din aluminiu, otel si materiale compozite si va cantari doar 900 de kilograme. Vehiculul va fi actionat electric si are capacitatea de a transporta patru persoane pe scaune independente. Inginerii de la Motive Industries vor transmite puterea generatorului electric catre motoare care vor actiona rotile din fata. Pe viitorul BEHEV se va implementa si un sistem pentru recuperarea energiei disipate la franare, eficientizandu-se astfel consumul de energie.

Via | Jalopnik

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Au incurcat-o
    Petrolisti si guvernanti grasi de pe urma conducatorilor auto au inceput sa piarda teren. Toyota a spart ghiata cu Prias urmata de modelele Lexus hybrid si toti constructori auto sunt nevoiti sa intre in hora. Cei cu traditie erau cam mana in mana cu petrolisti si guvernele care isi implu buzunarele de la conducatori auto dar noile puteri economice China si India nu au astfel de relati si vor produce ce este posibil technologic fara sa aiba probleme cu mituirea guvernamentala si/sau petrolista. Masina cu aer a devenit o realitate si modelele electice vor aparea de la multi constructori independenti. Vom fi spectatori la un contraatac al petrolistilor cum ar fi etanolul si pericolul masini electice si orice altceva le mai trece prin cap.Dar evolutia nu va fi oprita.
    0 0
  • hatchback
    Arata foarte bine, consumul (daca se vor incadra) este super, mai ramane de vazut pretul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru