Moto-masina se va lansa la Geneva!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 19.02.2007
Va doreati o motocicleta la fel de sigura ca o masina? Ea exista, se numeste Carver One si va fi lansata la Geneva.

La inceputul lunii viitoare, la Geneva, va debuta una dintre cele mai interesante aparitii de pe piata auto din ultimii diu ani. Este vorba de Carver One, un triciclu motorizat care arata ciudat dar care, spune constructorul, va reprezenta tipul de autoturism al viitorului.

Practic, Carver One combina cu succes senzatia si vitezele de top atinse de o motocicleta cu protectia si stabilitatea unei masini. Noutatea principala este sistemul Dynamic Vehicle Control (DVC), cel care permite inclinarea in functie de viteza de rulare a vehiculului. Astfel, pachetul DVC mentine triciclul in pozitia aproape verticala in virajele luate la viteze reduse dar il inclina pana la 45 de grade in virajele stranse abordate cu viteze ridicate. Aceasta particularitate ii permite lui Carver sa abordeze curbele cu viteza unui supercar de rasa de tipul celor costruite de Ferrari sai Lamborghini.

Motorul cu patru cilindri de sub habitaclu (68 CP) ii permite modelului sa atinga viteze de top de pana la 185 de kilometri pe ora in timp ce consumul de combustibil se situeaza la circa 5.8 litri/100 km.

Puterea este transmisa in totalitate rotilor posterioare. Avantajul lui Carver este masa proprie foarte scazuta (670 kilograme), raportul putere/masa situandu-se in acest fel in jurul valorii de 1 CP/10 kg. Performantele sunt bune: 8.2 secunde pentru 0-100 km/h.

Directia este formata dintr-un singur brat cu suspensie hidraulica atasat unei roti de 17 inch. La interior, Carver One dispune de sistem audio cu MP3, navigatie GPS si un spatiu destinat unui bagaj din aluminiu confectionat special chiar de Carver.

Pretul unui exemplar este de 45.000 de dolari.

Comentarii (3)

  • scump
    la 45000 iti cumperi masina adevarata (BMW si altele)nu jucarie pe 3 roti
    0 0
  • Freeman
    Hmm...
    Piaggio MP3 parca se numeste conceptul aparut deja pe piata si se vinde in Italia....numai ca are 2 roti in fata nu in spate....si tot asa se lasa pe o parte....si nu consta nici pe departe asa multi bani....s-au trezit cam tarziu cei de la DVC....
    0 0
  • Piaggio MP3
    Piaggio MP3 nu e aceeasi chestie cu carver one .6134 € un pret mult mic decat 30.000 € dar ttusi nu e acelasi lucru . Daca mai stie cineva autovehicule similare scrieti-mi la adresa s_h_a_d_o_w_94@yahoo.com sau scrieti aici in comentariu. Mie chiar imi place carver one dar nu as da atata pe el
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru