Motor cu reactie de 2700 CP pe un Ford F-150

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.06.2009
Un american de 50 de ani a avut ideea nastrusnica de a monta un motor cu reactie pe un Ford F-150. Cu toate acestea, modelul accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 8.5 secunde si poate sa atinga o viteza de 225 km/h.

Un american in varsta de 50 de ani a reusit sa isi monteze un motor cu reactie pe Ford-ul sau din 2005. Chris Lentz a achizitionat un Ford F-150 pentru suma de 12.000 de dolari, si a montat un motor cu reactie pe acesta, pe care l-a cumparat cu 10.000 dolari. Singurele elemente pe care a trebuit sa le fabrice au fost rezervorul de carburant, suportul pentru montarea in bena si un panou de comanda al propulsorului.

Bineinteles, Ford-ul si-a pastrat motorul V8 de 231 CP pentru propulsia la viteze reduse si mersul in marsarier. Daca modelul este propulsat doar de unitatea V8, acesta are nevoie de 14.5 secunde sa accelereze de la 0 la 100 km/h. In cazul in care soferul porneste si motorul cu reactie, timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h scade la 8.5 secunde. In doar 45 de secunde, Ford-ul F150 echipat cu motor cu reactie atinge viteza de 225 km/h.

Cifrele relativ slabe ale acceleratiei apar din pricina faptului ca motorul trebuie sa circule cu 830 km/h pentru a dezvolta cei 2.700 CP. Puterea reala dezvoltata astfel de motorul cu reactie este necunoscuta, in timp ce masa modelului este de 3.020 kilograme.

Via | Jalopnik

Taguri: , F-150, Ford

Comentarii (6)

  • Urmeaza sa ajunga pe luna ...
    Mai mult de estetica motorul ... reusea performante mai ok cu un upgrade la cel stock :) ... sau cu un motor mai mare de masina ..
    3 1
  • chiorul
    urmeaza, pana in toamna, sa-l doteze cu 2 motoare electrice de cate 30Kw, americanul fiind cunoscut ca fiind un ecologist convins.
    7 0
  • AndreiRN
    Pasiune
    Da, e mare lucru sa-ti realizezi visurile si planurile indiferent care sunt ele.
    Mi-ar place asa ceva in garaj.
    Sau noaptea pe bulevard.
    0 5
  • NeoGalaxy
    Problema este ca motorul nu are destul aer ca sa atinga nivelul dorit de combustie. Adica mai simplu... n-are aer pentru ce vrea soferul. Dar ca idee :))))) nu neg, ca-mi place :)
    4 0
  • Propun sa gasim o echipa de circa 20 de ingineri americani sa lucrezi cateva luni la acest proiect pe care il puteau face 2-3 studenti romani la proiectul de licenta :))
    2 0
  • De ce sa pui un motor de avion pe o masina si sa mearga mai prost ca o carutza?
    Pui pe un F150 un motor HEMI si iti face 5 secunde pana la suta. Complet inutil proiectul.
    Sau o fi un obiect de arta si nu am inteles eu?!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru