Motorizare nouă pentru Opel Insignia: 1.6 litri benzină de 200 CP pentru vârful de gamă al nemților

de Cornel Șocariciu
Vineri, 03.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel introduce o nouă motorizare pentru gama Insignia. Fanii unităților pe benzină vor putea comanda motorul de 1.6 litri care produce 200 de cai putere și 280 Nm. Totodată, Opel lansează și o nouă generație a sistemului de infotainment.

Noua generație Opel Insignia a fost comercializată în peste 155.000 de unități, iar constructorul german a pregătit încă o motorizare pentru vârful său de gamă. Fanii modelului Insignia vor putea opta acum pentru motorul pe benzină de 1.6 litri. Acesta produce 200 de cai putere la 5.500 rpm și 280 Nm între 1.650 și 4.500 rpm.

Noua unitatea poate fi "împerecheată" atât cu o cutie manuală cu șase trepte, cât și cu o transmisie automată tot cu șase rapoarte. Motorul este disponibil pe toate cele trei versiuni de caroserie (Grand Sport, Sports Tourer și Country Tourer).

Pentru ca Opel Insignia echipat cu acest motor să respecte standardul de poluare Euro6d-Temp, nemții au introdus și un filtru de particule. Consumul mediu mixt în funcție de caroseria aleasă și de transmisie variază între 6.3 litri/100 de kilometri și 6.7 litri/100 de kilometri. Calculele au fost realizate conform noului ciclu de măsurare WLTP și includ și măsurători realizate în trafic.

Opel Insignia echipat cu noul motor de 200 CP în versiunea cu tracțiune față și cutie manuală cu șase trepte accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.7 secunde, iar viteza maximă se oprește la 235 km/h.

Totodată, Opel anunță lansarea unei noi generații a sistemului de infotainment.

Nemții nu oferă foarte multe detalii, dar ne spun că acesta va fi mai ușor de utilizat și va putea fi comandat împreună cu un ecran tactil de 8 inch. Clienții vor putea comandat atât un head-up display, cât și un instrumentar digital de bord.

Comentarii (2)

  • Mda, papa asta de rupe pe o masina asa grea ca Isignia. Ei spun ca au redus greutatea, dar nu spun ca au reusit asta prin taieri in zonele "care nu se vad": nu mai ai roata de rezerva, au inlocuit suruburile din metal cu cu clipsuri din plastic etc. Si totusi...tot este mai grea decat concurenta.
    0 3
  • Marius Gheorghiu
    Din cate stiu motorul asta e pe Astra K la testul de anduranta pe Automarket, dar are 300 Nm cuplu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru